Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Hagunda i SSL premiären – Gillek kommenterar

2 juni 2021 16:24

Linköping sparkar i gång SSL säsongen 21/22 med att möta överraskningsnykomlingen Hagunda på bortaplan (antingen 18:e eller 19:e september). Överhuvudtaget ser inledningen av serien relativt överkomlig ut för Linköping. Vi kollade läget Linköpingstränaren David Gillek med 3,5 månader till premiären!


Hagunda borta, JIK hemma, Sirius borta och Thorengruppen hemma. Det är Linköpings fyra första SSL-matcher vilket innebär att Linköping i princip förväntas knipa full pott till och med omgång fyra.

Men vad säger tränare Gillek är det bra eller dåligt att få press att vinna direkt?

-Det är väl inget jag tänkt jättemycket på än men visst är det så att samtliga lag du nämner är lag vi ska ha bakom oss när tabellen summeras. Men någon mjukstart blir det inte utan vi måste checka in på en gång och tappar vi poäng i början måste vi ju hämta ikapp det i senare matcher.

Ni hade det ju lite lurigt med lagen längre ned i tabellen denna säsong. Bland annat blev det noll poäng mot JIK - så vad kan ni göra för att steppa upp i dessa matcher.

-Så är det och vi har väl analyserat lite varför men det såg väldigt olika ut när vi tappade poäng mot lagen efter oss i tabellen så det är svårt att dra några växlar på det. Det handlar framförallt om att alla måste inse hur viktig varje match är och inte tro att man kan hämta några enkla poäng i SSL då lagen är för bra. Hade vi till exempel vunnit ett av mötena med JIK förra säsongen hade vi sluppit slita i sista omgången för att fixa slutspelsplatsen…

Hagunda – överraskningslaget från Uppsala som tog klivet upp vilket också ger hela tre Uppsalalag i SSL (Storvreta och Sirius är de övriga två). Vad ger du dem för chanser?

-De har varit med i toppen under flera säsonger i allsvenskan och det finns en hel del rutin och erfarenhet från SSL i laget så det blir ett lurigt lag att möta. Vi har inte mött dem så för vår del handlar det om att sätta sig och titta på hur de uppträder innan vi kommer fram till premiärmatchen. Men Hagunda är ett lag som har allt att vinna så de kan nog överraska många lag i serien.

Den andra nykomlingen är Djurgården – vad har du att säga om DIF och att Stockholm nu är tillbaka på SSL-kartan?

-Framförallt är det kul att ett Stockholmslag nu är tillbaka i SSL, det tror jag hjälper innebandyn rent medialt. DIF är ett mycket starkt varumärke och en klubb som berör även om det kanske inte är mitt favoritlag och för min del kunde både DIF och AIK få spela i SSL det vore bra för sporten. Tittar man på Djurgården som lag så är det svårt att säga var de står? De har många individuellt skickliga spelare som dominerat i allsvenskan under flera säsonger och sen får vi se om de får in nya spelare fram till SSL-premiären.

Tittar vi sedan på omgång fem så blir det dock tuffare då mästarna Falun väntar i Sporthallen. Falun vann guldet senast och har stått för en fin silly season så är de givet att ett nytt guld hamnar i Dalarna eller tror du Storvreta eller något annat lag kan hota?

-Ja det är klart att Falun ser bra ut med några vassa nyförvärv samtidigt som man i princip behåller hela laget och därmed är man favoriter. Men sedan får man inte glömma att Brottman nu lämnar som tränare och han har varit en avgörande faktor för deras guld. Vad det gäller Storvreta så kommer de också hålla till i toppen men tappen av Samuelsson och Ahrén är givetvis kännbara. Sen hoppas jag ju givetvis att vi och några fler lag ska finnas med och fightas i toppen.

Och till slut ditt eget lag Linköping – är målsättningen SM-guld, semifinal eller ”bara” att fixa en slutspelsplats kommande säsong?

-Målet med lagbygget är att bygga upp något som håller på lång sikt och nå toppen om några år. Vi tar in några nya unga spelare som vi tror på samtidigt förlänger vi med ett antal spelare i truppen och sen har vi stjärnor som bland annat Matej, Marre och Palmén som har ett antal fina år framför sig. Ser man vad framgångsfaktorn är för att vinna guld så handlar det om att ha kontinuitet i truppen för att lyckas. Nu tycker jag vi är på god väg att bygga upp något bra medan vi denna säsong hade mer än en trupp för mer kortsiktig framgång. Sen vill man givetvis alltid vinna guld men det gäller att vara realist och kommande säsong skall vi göra allt lite bättre med målet att komma högre i tabellen och sedan gå längre i ett slutspel än vad vi lyckades med denna säsong.