Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

14-2 vinst i första cupmatchen mot Ledberg

8 september 2022 21:56

Linköping visade inte någon pardon med division 1 laget Ledberg i kvällens cupmötet i Ebbepark. 2-1 efter en period blev till slut hela 14-2 till Linköpings favör där poängen spreds på hela 12 olika spelare. Returen spelas på söndag i Sporthallen.


Linköping kopplade ett bastant grepp om avancemanget i Svenska Cupen när man ikväll enkelt vann bortamötet i Ebbepark. Ledberg såg till en början ut att ha lärt sig en läxa efter förra säsongens utskåpningar och det stod faktiskt bara 2-1 efter en period där Linköping fick möta ett defensivt Ledberg.

Gasen i botten i andra

Men i period två växlade SSL-laget Linköping upp och det blev tydligt att ett par divisioner skiljer lagen åt när tempot skruvades upp. Mitt i andra perioden stod det 6-1 och matchen kändes punkterad. Linköping behöll sitt fokus hela vägen och den tredje perioden slutade hela 7-0 till Linköping.

Oweling och Henningsson glänste

Linköping hade hela tolv olika poängplockare där William Almlöf med tre mål och en assist var "värst" samtidigt levererade vasse Oskar Hovlund tre assist i matchen. Samtliga nyförvärv Söderling, Carrington och Oweling fanns med i poängprotokollet och backen Erik Oweling fick också pris som bäste spelare. Noterbart är även det stabila målvaktsspelet David Henningsson stod för de tillfällen Ledberg tilläts sticka upp.

Nytt möte i Sporthallen på söndag

Returmötet spelas i Linköpings Sporthall på söndag kl 18:00 (köp biljetter här på hemsidan). Ny vinst krävs då för att Linköping ska avancera och i såfall få möta vinnaren av Nykvarn/Salem i omgång 3.