Storseger med 11-4 hemma mot Höllviken

10 oktober 2020 18:15

Linköping fick idag en gruvlig revansch efter premiärförlusten mot Mullsjö. Gästande Höllviken höll visserligen målmässigt jämna steg i en period. Men i period två och tre var Linköpingsdominansen total och slutresultatet 11-4 (1-1, 4-1, 6-2) säger väl allt.

Det snackades en hel del om behovet av att göra mål i Linköpingslägret efter premiärförlusten förra helgen. Och i och med dagens elva mål hemma i Sporthallen var dessa frågetecken definitivt utraderade och Linköping visade framförallt upp en effektivitet då man satte 11 mål på 24 skott mot mål. Höllviken hade inte något som helst försvar mot hemmaoffensiven.

Målmässigt jämnt efter 20 minuter

Men efter 20 minuters spel var det oavgjort 1-1 (målskytt Oskar Seth med snyggaste målet i matchen) trots att hemmalaget borde haft ledningen redan där och då.

Urladdning i början av andra

Utdelningen kom i stället i början av andra. 2-1 Deny Känzig, 3-1 Marre Karlsson och 4-1 satte Oskar Seth när endast fem minuter gått av mittperioden. Jesper Alm gjorde dessutom 5-1 exakt mitt i matchen innan Höllviken snyggade till siffrorna till 5-2 i slutet av mittperioden.

Sex hemmamål i tredje

Höllviken var inte helt avhängda inför tredje men Linköping var helt klart på gång denna eftermiddag. Med hela sex mål slutperioden så blev det inget snack om saken. Slutsiffrorna blev hela 11-4 till Linköping.

Känzig och Marre poängbäst

Oskar Seth och Jesper Alm blev tvåmålsskyttar i matchen men poängbäst var Deny Känzig och Martin Karlsson med totalt tre poäng var. Nio olika målskyttar och elva poängspelare i matchen visar på stor bredd i truppen.