Kross när Fagerhult besegrades med 13-3

3 mars 2021 22:08

Det var tydligt att det var ett revanschsuget och koncentrerat Linköping som i kväll vann med hela 13-3 (4-2, 4-0, 5-1) mot jumbon Fagerhult Habo. Linköping tog kommandot i andra perioden och ägde matchen helt och segersiffrorna var faktiskt i underkant.

Galen matchöppning

Matchen öppnade i ett furiöst tempo och målen haglade de första minuterna. 1-0 av Simon Palmén kom efter 36 sekunder. Sedan följde 1-1, 2-1 (Hovlund), 3-1 (Abrahamsson), 4-1 (Palm) och Fagerhults reducering till 4-2 kom när sju minuter spelats(!) Efter denna galna inledning lugnades dock tempot och perioden såg därefter mer ut som en ”vanlig” förstaperiod.

Linköping stängde ned F/H helt i andra

I första perioden skapade Fagerhult en hel del chanser men i andra perioden stängde Linköping helt ned de erkänt offensivt duktiga Fagerhult. Linköping ägde bollen i princip hela perioden och gästerna fick bara jaga. Perioden slutade 4-0 sedan Laine, Bischofberger, Palmén och Marre Karlsson blivit målskyttar. Att det ”bara” stod 8-2 inför tredje borde Fagerhult vara glada för med tanke på spel och målchans övertaget för Linköping.

Full koll och fem mål i tredje

I tredje perioden märktes det att Linköping verkligen hade bestämt sig för att genomföra alla 60 minuterna på bästa sätt. Fagerhult bjöds aldrig in i matchen under någon sekvens. Linköping kunde dessutom glida i från till en tiomåls vinst (mål i tredje av Seth x 2, Palm, Känzig och Hagberg) och det var en extra skön seger efter ett par svaga matcher. Hela elva Linköpingsspelare gjorde poäng i matchen och Simon Palmén blev poängbäst med fem poäng.

Superjämn tabell inför sista två

Segern var helt nödvändig i kampen om slutspelsplatserna. Linköping tog sig nu upp till en sjundeplats i tabellen men det är bara tre poäng ned till Pixbo utanför slutspel. Men samtidigt är det också endast tre poäng upp till en fjärdeplats i den oerhört tighta tabellen. Nu återstår två matcher för Linköping. Falun borta på lördag och sedan avslutningen hemma mot Helsingborg nästa lördag. Spänning väntar.