Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match

Stortalangen David Carrington klar för Linköping

6 juni 2022 09:44

Linköping Innebandy välkomnar David Carrington till klubben. Forwarden som är född 2003 är en eftertraktad talang som har öst in poäng denna säsong för Kalmarklubben CL98IC och nu är han redo att ta klivet från division 1 till Superligan med Linköping.


Välkommen till Linköping - hur har dina tankar gått nu när du lämnar moderklubben?

-Tack - det har varit mycket tankar innan jag valt att lämna CL som är den klubb jag spelat för hela livet. CL har betytt mycket för mig och alltid stöttat och trott på mig så min kärlek till moderklubben kommer alltid att finnas där. Men jag kände ändå att det var dags för mig att testa något nytt och få en ny utmaning och då passar Linköping perfekt för mig.

Vad tror du blir största utmaningen med att lämna hemstaden och division 1 och flytta till Linköping och SSL-spel?

-Jag känner mig ändå rätt redo för att ta detta steg och jag har tränat en del med Kalmarsunds SSL-lag och fått känna på det tempot. Sen vet jag givetvis att allt går fortare i SSL och att jag måste fortsätta att förbättra fysiken men jag är redo att lägga ned tiden som krävs för att nå de krav som ställs.

Du kommer från en otrolig säsong där du öst in 140 poäng i olika serier och smått otroliga 73 poäng på 18 JAS matcher - vad är det som gjort att du tagit så stora kliv de senaste åren?

-Jag känner som sagt att jag utvecklats från säsong till säsong i CL och jag hoppas givetvis att min utveckling fortsätter hos Linköping. I mitt fall handlar mycket om hårt arbete, bra lagkamrater och att jag haft tränare som har trott på mig skulle jag säga.

Har du hunnit fundera på vad dina mål blir nu när du kommer till Linköping?

-Mitt mål måste vara att etablera mig i laget och bli en startspelare. Men jag kan bara göra mitt bästa och hoppas att jag når så långt som möjligt i klubben.

Så när lämnar du Småland och Kalmar och ansluter till truppen i Linköping?

-Det är inte helt klart än men förmodligen blir det att jag kör fullt ut med laget från slutet av augusti.

-Vi är mycket glada att David valt spel med Linköping och jag vill passa på att tacka CL98 för bra samarbete i samband med övergången. David är en spelare med en spännande karaktär och för mig står han för bra attityd och ett gott självförtroende, säger Linköpings Sportchef Johan Fredriksson om sin senaste värvning.

Linköping Innebandy säger varmt välkommen till David!

  • David Carrington

  • Ålder: 19 år (född 2003)

  • Position: Forward

  • Kommer från: CL98IC (moderklubb och klubben David spelat för hela karriären)

  • Stats säsongen 21/22: 140 poäng med Division 1 och JAS-lagen i CL98IC