Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Anton Karlsson närmar sig comeback - men inte i blågult

12 oktober 2018 14:41
SSLherr

Linköpings lagkapten, backklippa och dubbla VM guldmedaljör Anton Karlsson närmar sig comeback efter sin knäskada. Frågan är hur Anton ser på Linköpings insats så här långt i SSL, om Falun eller Storvreta vinner i kväll och om han saknar landslagsspel nu när VM närmar sig?


Det var på en internmatch precis innan Superligastarten som olyckan var framme. Anton Karlsson gick in i en närkamp och skadade knäet så allvarligt att han missat inledningen på Superligan. Men nu efter ett par månaders rehab så närmar sig en comeback. Första matchen för ”Kakan” kan bli bortamatchen mot Lindås 27 oktober, men Anton vågar inte lova det.

Känner du dig redo för att spela igen?

-Det blir bättre och bättre men samtidigt så är det stor skillnad på att springa på ett löpband och spela innebandy. Så jag vill nog fortsatt säga att det är lite oklart när jag kan spela matcher. Jag vill komma i gång med klubba och boll ordentligt först och varken jag, Astbrant (tränare) eller Egelstig (rehab ansvarig) vill ju chansa, utan det ska kännas 100% bra. Det kommer klart viktigare matcher senare som jag vill vara med på.

Vad säger du om lagets insats så här långt i serien?

-Jag tycker inte det sett jättebra ut faktiskt utan vi kan klart bättre. Mot Mullsjö var det väl OK men i övriga matcher tycker jag att vi blandat och gett både som lag och på individuell nivå från en match till en annan.

Försvarsspelet utan dig – hur har det sett ut?

-Försvaret har sett OK ut tycker jag. Sen har vi oftast spelat på fyra backar och det sliter ju en hel del på de gubbar som spelar när det är tätt med matcher.

Vad anser du måste förbättras framöver – för att ni skall kunna utmana i absoluta toppen?

-Anfallsspelet hade jag förväntat mig betydligt mer av inför säsongen, det tycker jag inte har fungerat så här långt. Vi har mött en del lag som förväntas hamna långt ner i tabellen och då måste vi ha mycket mer boll och skapa mer chanser än vad vi lyckats med.

Vad säger du annars om inledningen på årets SSL rent generellt – något som du tycker sticker ut?

-Dalen är ju det lag som sticker ut klart mest så här långt med bara vinster. Sen är det kul att de tippade topplagen Falun och Storvreta åkt på några förluster så de inte drar ifrån och gör serien ointressant. Nu tycker jag det är jämnt på alla håll i tabellen och det är bra.

I kväll möts de senaste årens SM vinnare Storvreta och Falun med många av dina landslagskompisar i båda lagen – vilka tror du tar hem kvällens fight?

-Det blir oftast bra matcher med mycket mål och dessa båda lag är fyllda av världsstjärnor som kan göra det oväntade. Ska jag tippa så tror jag Storvreta vinner i kväll. Vretas trupp tycker jag ser ännu bättre ut än Faluns.

Snart är det VM och det blir landslagsturnering i Uppsala nästa helg – blir du som dubbel VM-guldmedaljör sugen att komma tillbaka till blågult?

-Jag har gjort mitt i landslaget och lagt ned de tankarna. Nu är fokus på att bli bra i knät och efter det vill jag fokusera på klubblaget. Dessutom har jag nu en familjesituation med två barn som gör att jag inte vill vara från familjen så mycket som landslagsspel kräver.

Vad tror du om Sveriges möjligheter att ta tillbaka guldet i Prag VM?

-Jag tror Sverige vinner relativt lätt. Jag tycker Finland gått tillbaka sen senaste VM och jag tror därför det blir Sverige mot Schweiz i kommande VM final. Men Sverige ska vara så mycket bättre att man fixar ett guld.

Så möjligtvis är du tillbaka redan mot Lindås efter uppehållet – hur sugen är du på den matchen?

-Omöjligt är det inte och självklart längtar jag efter att få spela matcher. Men som jag sa, det är lite oklart med ett definitivt datum då jag kommer kunna spela matcher så vi får avvakta lite till.