Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Tisdag
04 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match

Josef Rypar förlänger med Linköping

15 april 2022 11:22

Landslagsbacken Josef Rypar stannar i Linköping mist två år till. Tjecken som de två senaste säsongerna representerat Linköping har skrivit under ett nytt kontrakt och därmed ser Linköpings backsida väldigt stark ut inför kommande säsong.


VM backen Josef Rypar kom till Linköping till säsongen 20/21 och har alltså nu spelat två säsonger i Superligan med Linköping och har en klart uppåtgående trend i Linköpingströjan.

Kul att du blir kvar i Linköping – fanns det några tankar på att flytta hem till Tjeckien eller har du varit inställd på att stanna i Sverige hela tiden?

-Jag hade några erbjudanden både från Tjeckien och Schweiz så jag har funderat på vad som är bäst för mig och min flickvän. Men till slut så kom vi fram till att vi vill stanna i Sverige och jag är glad att jag nu ska fortsätta spela i Linköping.

Du har nu spelat två säsonger i SSL och Linköping – är känslan att du kommit i den svenska innebandyn helt?

-Det är fantastiskt att spela i SSL och därmed uppfylla min innebandydröm och jag är glad för den här möjligheten som jag verkligen njuter av varje dag. SSL är den bästa ligan i världen och det tog lite tid för mig att komma in i det svenska spelet. Jag vet ju vilka delar jag behöver förbättra samtidigt som mina förväntningar på mig själv är höga och jag ser att jag har ännu mer att visa i Sverige och Linköping framöver.

Vad säger du om er säsong som ju slutade med kvartsfinalförlust mot Storvreta?

-Vi var nära i några matcher mot Storvreta men där segern i slutskedet gick till dem vilket också blev avgörande. Slutspel och grundserie är två helt olika saker och denna gång räckte det tyvärr inte. Till kommande säsong måste vi vara bättre förberedda på slutspelet och göra 100%-iga insatser från första matchen. Potentialen i laget finns där och för vår del handlar det om stenhårt jobb och vilja offra allt för att vinna

VM i Schweiz spelas i slutet av året – jag gissar att de tär ett av dina mål kommande säsong?

-Ja, att få spela landskamper är alltid en stor ära för mig och därför kommer jag göra allt för att komma med till VM. Vi har på senare tid visat att vi kan spela bra innebandy och succesivt kryper vi närmare Finland och Sverige. Så vårt mål inför VM är att ta oss förbi semifinalen och få spela om guldet!

När Josef Rypar nu förlänger kontraktet samt att Erik Oweling nyligen presenterats så ser Linköpings backsida väldigt stark ut inför kommande säsong!

Josef ”Pepa” Rypar

  • Ålder: 28
  • Position: Back (högerfattad).
  • Stats Linköping: 70 matcher och 17 poäng
  • Landskamper: 49 A-kamper för Tjeckien
  • VM spel för Tjeckien:
  • 2021 – 3 poäng
  • 2018 - 6 poäng
  • Kom till Linköping från 1. SC Vitkovice inför säsongen 20/21
  • Moderklubb: FbC Orel Hranice