29 Mar 1 match

Linköping serietvåa efter solklar vinst mot DIF

24 november 2021 22:05

Linköping hade inte några större problem att slå tillbaka Djurgården i kvällens hemmamatch. Slutresultatet blev 10-5 (4-2, 3-0, 3-3) vilket betyder att Linköping ligger tvåa i tabellen när uppehåll för VM väntar.

Jämnt i en halv period - sedan bara Linköping

Jumbon Djurgården var aldrig nära sina första SSL poäng i kvällens match. Visserligen kvitterade DIF till både 1-1 och 2-2 i första perioden sedan glödheta Jesper Alm gett Linköping ledningen två gånger om. Men när Linköping tryckte lite mer på gasen i slutet av första stod det 4-2. Mittperioden gick solklart till Linköping som utökade till 7-2 och hemmalaget hade totalkoll på händelserna i Sporthallen.

Full koll av Linköping i tredje

I tredje perioden gjorde William Almlöf sitt andra powerplaymål fram till 8-2 och allt kändes avgjort. DIF sprattlade för visso till via två mål men då svarade Oskar Seth och Lukas Eldholm enkelt med nya Linköpingsmål och någon nerv infann sig aldrig denna afton.

-Vi kontrollerar matchen rätt igenom och städar av matchen, sa Linköpingstränaren David Gillek i TV intervjun direkt efter slutsignalen.

Demir premiärmålade och nu VM uppehåll

Ny vinst för Linköping innebär att man fortsatt skuggar serieledande Storvreta en poäng bakom. Noterbart från matchen var att Samuel Dahlberg Demir noterades för sitt första SSL mål i karriären. Hela tolv olika poängplockare i hemmalaget där Martin Karlsson blev poängbäst med ett mål och två assist. Nu väntar VM uppehåll och nästa match är först 19 december mot Helsingborg.