Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Kanonhelg för våra landslagslirare

9 september 2019 09:05

Samtliga fem av våra SSL-spelare som var på landslagsuppdrag i helgen fick kvitton på att de ligger bra till både individuellt och med sina landslag. Därmed kan nu dessa fyra backar och en center ta med sig positiva signaler till Linköpingstruppen inför SSL-premiären om två veckor.


Sverige vann finnkampen både för A-landslaget och U19. Finland U23 vann rubbet i Lettland och Tjeckien vann två matcher och kryssade mot Schweiz.

Oskar Hovlund spelade på lördagskvällen i Sverige mot världsmästarna från Finland. Oskar spelade i backpar med Tobias Gustafsson. Sverige hamnade i ett tidigt 0-2 underläge i Estrad Arena i Alingsås. Men Sverige vände tillbaka i slutet av perioden och Oskar hann med en assist till 2-2-målet. Sverige visade styrka och vann matchen med 5-4 inför drygt 2000 åskådare.

Emil Lögdberg och hans Sverige U19 manglade lite överraskande Finland i fredagens match i Lerum. Mäktiga 10-3 slutade den matchen för ett vasst Sverige. Ett revanschsuget Finland var lite närmre på lördagen i Alingsås men Sverige vann även den kampen med 8-6. Backen Lögdberg var en av de mest framträdande spelarna i Sverige och stod också för två mål och en assist i de båda landskamperna.

I Polish Open var Tjeckien med Matej Jendrisak och Ondrej Nemecek på hugget. Storvinster både mot Slovakien och Polen och dessutom 3-3 i prestigekampen mot Schweiz. Både Ondrej och Matej kom med i poängprotokollen i Polen.

Sist men inte minst så var vår nye finske back Olli Laine i Lettland där det blev tre raka segrar. Estland A, Schweiz U23 och Lettland A hade inte mycket att sätta mot den finska sisun. Laine hann med tre assist under helgen.

Nu väntar träningsvecka för Linköping innan det blir träningsmatch på söndag mot Sirius hemma i Sporthallen.

Foto: Per Wiklund