Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

I kväll spelar Oskar och Marre matcher på landslagslägret

21 maj 2021 08:06

I går samlades den svenska landslagstruppen i Västerås och Mälarenergiarena där målet är att ta tillbaka VM bucklan till Sverige i december. Linköpingsspelarna Oskar Hovlund och Martin Karlsson finns med i helgen där de nya förbundskaptenerna tar ett nytt grepp med matchspel mellan lag syd och nord. Vi kollade läget med Oskar inför lägret i gurkstaden.


Är du laddad inför landslagslägret i Västerås?

-Absolut det ska bli riktigt kul. Samtidigt blir ju upplägget för lägret annorlunda i dessa tider. Vi ska till exempel bo i enkelrum och de stora samlingarna för teorigenomgångar med 30 spelare plus ledare kan bli svårlösta. Men det är starkt att de lyckas lösa så vi äntligen kan genomföra lägret.

Sen blir det ett helt nytt upplägg där ni ska spela tre matcher mellan lag syd och nord. Tankar runt detta?

-Ja detta är inget som testats innan och jag tycker det är ett smart upplägg av de nya förbundskaptenerna. Jag tror inte man fått ut så mycket av komplicerade övningar när vissa spelare inte spelat på länge och kanske inte har den optimala bolltouchen. Men med matchspel vet man att alla går in för det på liv och död och då får de en annan bild av oss spelare.

Det har varit lite hets mellan syd och nord på förhand och tränarna har gått ut med att de vill se heta bataljer – hur kommer det att se ut tror du?

-Jag hoppas verkligen att det blir lite grisigt. Det är idel vinnarskallar som gör allt för att vinna så jag tror det blir tre sevärda matcher

Och favoritskapet ligger tungt på lag Norr med SM-finallagens spelare – kan ni ta dem tror du?

-Det är bara bra spelare i båda lagen och jag tror absolut vi i lag syd kan vinna. Men sen förstår jag också att folket som ser lagen framför sig tror mest på lag nord med alla spelare från Falun och Storvreta, det är inte så konstigt.

VM väntar i december – blir det några förändringar i ditt personliga upplägg inför kommande säsong?

-Målet är självklart att komma med till VM och först och främst vill jag leverera något bra kommande helg i Västerås. Men annars kommer min uppladdning inför nästa säsong inte innehålla några stora ändringar jämfört med hur jag har lagt upp de senaste säsongerna. Jag tror det finns en risk med att ändra för mycket bara för att det är VM-år, utan jag kör på som jag brukar.

Det är självklart tuff konkurrens om en VM plats men din spelstil bör ju gynnas av att de nya förbundskaptenerna uttalat att de vill se en offensiv och fartfylld innebandy.

-Absolut jag vill bidra med poäng och ett offensivt spel det är mina främsta egenskaper även i ett landslag.

Vi säger lycka till åt både Oskar och Martin kommande helg i Västerås!

SportExpressen Play sänder alla tre möten mellan lag Nord och syd helt gratis!

  • Match 1: Fredag 21/5 kl 18.00
  • Match 2: Lördag 22/5 kl 15.00
  • Match 3: Söndag 23/5 kl 10.00