Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Linköping vidare i Svenska Cupen efter 30 mål totalt mot Ledberg

29 augusti 2021 20:32

Efter fredagens 18-4 vinst var det få som trodde på nerv i dagens returmöte mellan Linköping och Ledberg i Svenska Cupen. Och Linköping hade full koll även idag och vann med 12-2 utan att förta sig i Sporthallen och laget avancerar därmed till omgång 3 där Pixbo väntar.


Ledberg tog ledningen i dagens match i Sporthallen men där tog också det roliga slut för division 1 laget. Linköping visade vem som bestämmer och växlade upp och gick i från till 4-1 i första perioden och där och då var den eventuella derbyspänningen borta.

Linköping höll i taktpinnen hela matchen

I mittperioden utökade Linköping till 6-1 men siffrorna kanske kunde varit ännu större med lite bättre effektivitet. Inför tredje perioden kändes matchen avgjord och Linköping passade på att testa lite (bland annat 6 mot 4 spel). Slutresultatet blev 12-2 och totalt förkrossande 30-6 i de båda matcherna.

-Vi spelar tillsammans som ett lag och ger de aldrig chansen även om jag tycker fredagens match var bättre från vår sida, sa den tjeckiske landslagsmannen Josef Rypar som stod för både mål och assist i dagens vinstmatch.

-Jag gillar att spela cupmatcher. Hemma i Tjeckien har vi också en cup men där spelar man gruppspel och inte dubbelmöten som i Sverige, fortsätter Rypar om cupspelet.

Målskyttar i dag: Filip Samuelsson 2, William Almlöf 2, Oskar Seth 2, Lucas Karlsson 2, Hampus Andersson, Simon Palmén, Josef Rypar, Martin Karlsson.

Dagens vinst innebär avancemang till Svenska Cupens tredje omgång för Linköping där det gissningsvis blir lite tuffare motstånd. Då väntar nämligen SSL motstånd i form av Pixbo som slog ut Lindås i omgång 2.

-Hittar vi rätt energi och fortsätter att jobba tillsammans kan vi absolut vinna mot Pixbo. Vårt mål är att ta hem hela Svenska Cupen, avslutar Rypar angående mötet med Pixbo.