Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Idag 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

Simon Palmén förlänger kontraktet med Linköping

18 januari 2022 09:34

En av Sveriges och därmed världens just nu bästa innebandyspelare Simon Palmén har skrivit på nytt kontrakt med Linköping. Palmén är i superform och toppar SSL:s assistliga och nu står det alltså klart att han förblir Linköping trogen även kommande säsonger!


-Det känns jätteskönt att ha kontraktet klart i god tid den här gången och vårt lag ser mycket intressant ut så egentligen var det aldrig någon tvekan, säger Palmén själv om det nyskrivna kontraktet.

Simon Palmén är en spelare som alltid producerar toppinnebandy samt massor av poäng. Just nu toppar han Superligans assistliga med 24 framspelningar på 14 matcher och Örebrobördige Palmén har producerat fantastiska 189 poäng på 114 matcher under fyra säsonger i Linköping Innebandy.

Linköpings Sportchef Johan Fredriksson är givetvis nöjd med att få behålla sin världsspelare: -Med Simons påskrift har vi en av våra absolut viktigaste spelare kvar i truppen även kommande säsonger vilket blir oerhört betydelsefullt. Sedan är Simon just nu i sitt livs form vilket gör denna påskrift ännu bättre.

-Det är väldigt glada nyheter att en av ligans bästa spelare väljer att förlänga med oss. Simon är en viktig poängspelare som enligt mig blir bättre och bättre för varje säsong, kommenterar Linköpings tränare David Gillek sin superspelares kontraktsförlängning.

Hur har tankarna gått innan du bestämde dig för att bli Linköping trogen?

-Visst det är en annan situation nu när man har familj och mycket annat än bara innebandyn vägs in i beslutet. Förr var det enbart 100% innebandy som gällde men nu gäller det att få fler bitar på plats. Vi trivs bra i Linköping även om Örebro fortsatt känns mest hemma och det är väl snart bara den östgötska dialekten som saknas…

Du har alltid producerat bra med poäng och levererat på en jämn nivå under alla dina SSL säsonger men med tanke på den form du befinner dig i och spelet du uppvisar så måste det väl ändå tillhöra topprestationerna i karriären?

-Absolut är det så, jag känner att det går väldigt bra just nu och sedan Gillek tagit över laget har mitt poängsnitt stigit rejält då jag fått en annan roll av honom där han vill ha mig mer som en poängspelare. För mig personligen är en bra tränare oerhört viktig och med Gillek har jag både fått förtroendet och en tränare som vet vad han pratar om så han ska ha otroligt mycket cred för hur det går just nu. Jag skulle säga att Gillek är den bäste tränare jag haft.

Du, Martin Karlsson, Oskar Seth, Oskar Hovlund samt Filip Samuelsson är en femma som kanske är allra bäst i SSL denna säsong – vad gör er så bra tillsammans?

-Det handlar framförallt om att vi har tydliga roller och alla vet vad man ska göra i varje byte. Sedan är alla fem otroligt bollsäkra och kan lösa svåra situationer utan problem. Jag vet att Hovlund och Samuelsson reder ut uppspelen från backposition och vi andra behöver då inte överarbeta för att rädda upp något utan vi kan fokusera mer på offensiven.

Och laget som helhet har gått väldigt bra så här långt – vad är framgångsreceptet och hur långt tror du det kan bära denna säsong?

-Jag skulle säga att det är rätt likt det jag sa om vår femma då även alla i laget har väldigt tydliga roller. Matej femman har ofta mött motståndarnas förstaformation och neutraliserat dem vilket i sin tur gett utrymme för oss att producera i offensiven. Även tredjeformationen har sin roll och oavsett vilka som spelat där har alla följt planen. Så även här måste jag lyfta fram Gillek och det jobb han gjort med formationerna.

Om vi tittar framåt vad måste Linköping som klubb och lag få till för att kunna etablera sig i den absoluta toppen säsong efter säsong och därmed kunna utmana om SM-gulden?

-Vi är definitivt på rätt väg då vi har en fin stomme med spelare födda 1998 med bland annat Seth och Hovlund som fortsatt kommer att utvecklas mycket. Men pratar man SM-guld så måste ju Fredriksson (Sportchef Johan) också träffa rätt med värvningarna framöver så det kan kombineras med den fina trupp vi redan har. Sedan är ju tränaren oerhört viktig och med Gillek kan det bära långt anser jag.

Du har landslags och VM meriter men har inte funnits med i de nya förbundskaptenernas trupper än – men med tanke på det du presterat bör du ligga bra till att hitta tillbaka eller vad tror du?

-Jag vet faktiskt inte vad som krävs av mig då jag inte haft något snack överhuvudtaget med de nya förbundskaptenerna. Men jag tycker att jag visat dem med mitt spel att jag skulle vara nyttig i ett landslag också. I senaste truppen till VM kvalet finns det några spelare födda 1993 som inte varit med innan så jag bör inte vara för gammal i alla fall. Men jag får fortsätta jobba på så kanske det resulterar i en landslagsplats igen.

Närmast väntar Hagunda på onsdag – vad säger du om den matchen?

-Vi kommer att vara extremt taggade till denna match gissar jag. Dels att vi förlorade mot dem i premiären men också för att vi har ett sug efter att spela matcher nu när ett par matcher blivit inställda. Så förhoppningsvis kör vi över dem!

  • Simon Palmén
  • Ålder: 28 (född 1993)
  • Moderklubb: Lillån IBK (från Örebro)
  • Linköpingsstats: 114 matcher och 189 poäng under fyra säsonger
  • SSL stats: 242 matcher och 375 poäng (i Linköping, Örebro, Falun och Warberg).
  • Landslag: 20 A-kamper och 19 poäng