En poäng mot FCH trots den usla starten

12 januari 2019 20:26

Att Linköping till slut tog en poäng hemma mot Helsingborg får med facit i hand ses som okej. Helsingborg gick nämligen upp till en 4-0 ledning innan Linköping vaknade till och lyckades fixa 4-4 i slutskedet. Efter en mållös förlängning vann sedan FCH på straffar med 4-5 (0-3, 2-1, 2-0, 0-1).

Linköping fick en riktig mardrömsstart hemma mot Helsingborg. Skåningarna gick i från till 3-0 när bara lite mer än fyra minuter spelats och hemmaspelarna var i princip statister. Helsingborg med endast en bortaseger på hela säsongen gjorde dessutom 4-0 i början av andra perioden och Linköpingspoäng kändes avlägset.

Hovlund visade vägen igen Mittperioden stod länge och vägde och inbytte Linköpingsmålvakten Andreas Blom fick göra flera fina räddningar då kontringsstarka FCH var nära att utöka till 5-0. Linköping fick dock lite känning när Martin Hovlund snyggt snurrade och skickade in 1-4 med fem minuter kvar av andra. Hovlund tillsammans med Simon Palmén är just nu ovärderliga för ett Linköping som har svårt att få spelet att stämma.

Linköping kröp närmare Bara minuten efter första Linköpingsmålet kunde Martin Karlsson reducera ytterligare till 2-4 på en retur och nu var laget på gång. Men det dröjde ända till 6:55 i tredje innan nästa mål kom. Max Wahlgren gjorde enkelt 3-4 efter grym framspelning från Marcus Berglund.

Svagt powerplay innan Palmén fixade poäng Nu såg det ut som Linköping var på väg att vända matchen och när man dessutom fick dubbla chanser i powerplay var läget ypperligt. Men hemmalagets powerplayspel var under all kritik och chansen såg ut att rinna ut i sanden. Men då snappade Simon Palmén upp ett FCH uppspel på mittplan och avancerade fram och placerade dit förlösande 4-4 med 1,5 minut kvar.

Mållös förlängning och sedan strafftorsk Förlängning för tredje matchen på raken väntade för Linköping. Men denna gång lyckades inte Linköping (eller FCH) göra mål under sudden death. På straffarna vann sedan FCH då Jonathan Nilsson satte sin straff medan Oskar Hovlund inte överlistade Helsingborgs målvakt.

Fortsatt trea i serien Trots två förlorade poäng så ligger Linköping kvar på en tredjeplats i SSL-tabellen och nu väntar ett litet speluppehåll innan man möter Växjö på bortaplan 20 januari.