29 Mar 1 match

Förlust i comebacken för Yamou Njai

14 januari 2018 20:25
SSL dam

Yamou Njai var äntligen, efter att väntat i månader i sviterna efter körtelfeber, tillbaka på innebandyplanen idag i bortamatchen mot Malmö. Men det hjälpte föga i en tung 7-4-förlust.

Linköping tryckte på och tryckte på i matchen, men utdelningen uteblev trots 31 avslut på mål. Istället var det hemmalaget som fick utdelning och när Malmö i den andra perioden ryckte ifrån till 5-1 var matchen mer eller mindre avgjord.

Efter att i veckan kommit igång med innebandy igen efter 3,5 månaders väntan fick Yamou Njai äntligen göra säsongsdebut i den tredje perioden när hon fick komma in medan laget tryckte på för att komma ikapp.

Hur kändes det att vara tillbaka på plan under match?

-Även om jag fysiskt varit borta så länge så har jag spelat varje match mentalt från sidan. Så helt ärligt så kändes det som vanligt, skönt och roligt som innebandy alltid är för mig.

15-31 i skott till er favör, ändå gör Malmö 7 mål. Hur går tankarna kring det?

-Just nu är skottstatistiken oväsentlig för mig, innebandy handlar om att göra flest mål och det gjorde inte vi. Vi behöver göra mycket mer än vad vi gör nu, så går mina tankar.

Nästa helg väntar publikmatch i sporthallen mot Endre. Vad ska laget fokusera på i veckan?

-Fokusera och fokusera, vi behöver bara tillsammans bestämma oss för att vinna nästa match, och då blir det så.