Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match

Inför Storvreta kl 15:00 - Fri entré och Ukrainastöd

12 mars 2022 10:25

Sista grundseriematchen är här och idag skall det avgöras. Blir det en topp-4 plats för Linköping? Och vilket lag får man möta i kvartsfinalspelet? Borta vann Linköping mot Storvreta så tre poäng är väl inte omöjligt i dag heller. Speciellt inte inför en storpublik i Sporthallen när det är fri entré!


Till dagens match bjuder våra samarbetspartners på entréavgiften samtidigt som föreningen gör sitt yttersta för att hjälpa Ukrainas befolkning med flera olika insamlingskampanjer.

Förutsättningarna inför dagens avslutande grundserieomgång:

Om Linköping vinner och tar tre poäng i dag mot Storvreta så är en topp-4 placering i hamn. Då får man välja motstånd (om man kommer etta till trea) samt får en hemmaplansfördel i en ev. sjunde och avgörande match. Blir det istället en eller två poäng så finns ändå möjligheten att det blir en topp-4 plats (beroende på övriga resultat). Linköping ligger femma i tabellen och är redan slutspelsklara men vid förlust så betyder det högst sannolikt en femte eller sjätteplats i tabellen inför kvartsfinalvalen. Falun är redan klara seriesegrare och väljer kvartsfinalmotstånd först. Tio lag är fortsatt med i kampen om slutspelsplatserna där Dalen, Pixbo och Thorengruppen slåss om åttonde och sista slutspelsplatsen. Dalen ligger dock klart bäst efter vinsten mot Linköping senast. Men omflyttningarna i tabellen kan bli relativt stora i och med dagens sista omgång, så räkna med en rafflande avslutning med ideliga tabellskiften under matchernas gång…

Läget i laget:

-Vi har ett bra läge i truppen och inga nya skador eller sjukdomar vilket känns bra, säger Linköpings tränare David Gillek inför matchen. Det betyder dock att målvakt Blom, backen Hallin samt centern Bäckman Forkner fortsatt saknas.

Simon Palmén glänser mer än någonsin och Palmén ligger väldigt högt i poängligan men framförallt assistligatiteln vore en fin trofé för Simon.

Bortakollen Storvreta:

Storvreta är givetvis en finalkandidat även denna säsong trots att känslan just nu är att Falun sitter i förarsätet och lag som Linköping, Kalmarsund och Växjö utmanar Storvreta på allvar om en finalplats. Detta avspeglar sig också i att det verkar röra sig mer i truppen än normalt hos Storvreta inför nästa säsong. Målvakten Måns Parsjö Tegnér från Dalen är redan klar in i laget till nästa säsong samtidigt som VM-backen Robin Nilsberth lämnar för Schweiz kommande säsong. Hur som helst besitter Storvreta en spets som få andra lag kan mäta sig med.

Hot topics:

-Ukrainatröjorna!!! – Linköping spelar i dag i specialdesignade tröjor som en hyllning och stöd till Ukraina. Tröjorna kommer efter matchen att få autografer och bjudas ut till högstbjudande och där hela överskottet går till Ukraina!

-Storpublik!!! – Vi laddar för slutspelsfesterna men redan i dag blir det en föraning när vi har fri entré och en stor publikskara kommer heja fram Linköping!

-Vem tar vem??? – Just nu är det enda vi vet att Falun vinner serien och väljer motstånd först. Men i övrigt känns alla val vidöppna och för Linköpings del är känslan att man kan utmana alla topp-10 lag i serien i en sjumatchers serie i kvarten.

Linköping vs Storvreta i dag kl 15:00 i Linköpings Sporthall

OBS! - alla inklusive medlemmar måste ha en biljett/plats bokad för att komma in och se matchen. Väldigt få platser kvar så skynda er att boka er biljett!