Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Lördag
05 Aug 1 match
Söndag
13 Aug 1 match
Lördag
19 Aug 1 match
Söndag
27 Aug 1 match
Fredag
08 Sep 1 match
Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match

Martin Karlsson ny Partner- och försäljningsansvarig i klubben

25 januari 2023 11:38

Martin Karlsson har spelat mäktiga 19 säsonger för Linköping Innebandy och nu tar han klivet in i en ny roll i föreningens organisation. ”Marre” som de flesta kallar honom blir nu försäljnings och partner ansvarig i föreningen.


-Vi vill som förening skapa förutsättningar för en bra verksamhet, bredd och elit. För att ta nästa steg behöver vi starkare ekonomiska resurser. Styrelsen har därför bestämt att anställa Martin “Marre” Karlsson, som Försäljningsansvarig på Linköping Innebandy. Martin är ett starkt varumärke, kommer bli en intressant resa. Anställningen börjar i Januari 2023, skrev Linköpings ordförande Anders Lindström när Martin presenterades.

Berätta lite om vad din nya roll i föreningen innebär?

-Min roll ska vara den naturliga kontakten för både nya och befintliga samarbetspartners till klubben och målet är att skapa bra förutsättningar för både företag och klubben. Jag vill ju göra sporten innebandy mer attraktiv både på planen och utanför och jag har en del idéer runt detta som jag vill testa och det är bra att komma in med lite nya tankar tänker jag.

Vad skulle du säga är den stora fördelen för dig som känd innebandyspelare i denna roll?

-Det underlättar säkert en del att de flesta som följt innebandyn känner igen mig och mitt namn och jag har personligen varit med på hela resan från division 1 och upp till Superligan och alla år i högsta ligan. Jag har redan en bra kontakt med klubbens alla övriga roller vad det gäller både anställda och ideella och jag har också varit med och sett hur cuper och camper arrangeras. Så min inkörsperiod är inte lång.

Varför är det just Linköping Innebandy som en potentiell samarbetspartner ska vilja jobba med?

-Att vi har något för alla skulle jag säga är vår största styrka. Vi har bredden via en jättestor ungdomsverksamhet, vi har flera dam och herrlag, elitlag på herrsidan och paraverksamhet så verksamheten vänder sig till väldigt många vilket också betyder att vi kan erbjuda samarbetspartners ett jättestort nätverk av kontakter. Samtidigt vill vi fortsätta växa och växla upp ytterligare på både dam, herr och ungdomssidan tillsammans med våra partners.

Innebandyn som sport – känns den hetare eller svalare än när du klev in på den stora innebandyscenen för cirka 15 år sedan?

-Innebandyn som sådan hade det tufft under och direkt efter pandemin då det kändes svalare men nu tycker jag det känns som hela sporten är på väg uppåt igen. Innebandyn är näst största sport i Sverige utövarmässigt så potentialen finns där. Men samtidigt som folk gillar sporten och pratar gott om den så är det många som aldrig sett en elitmatch på plats. Marknadsföringsdelen har inte riktigt hängt med när sporten växt så där har vi ett jobb att göra. Tittar man på det som hänt på innebandyplanen så går allt så mycket snabbare i spelet nu och det är betydligt mer fysiskt spel än om du tittar tillbaka 10-15 år. Sedan har innebandykartan ritats om där lag som Warberg och AIK tidigare dominerade men nu har fallit tillbaka och idag är det fler lag som är med och slåss om det i toppen.

Betyder detta också att du tar klivet över och blir ”kostymnisse” och därmed inte kommer att synas mer på innebandyplanen?

-Jag har utgående kontrakt så de beror på om klubben vill ha mig kvar eller inte ha ha. Någon gång blir väl även jag för gammal för att hålla på men jag hade nog tänkt spela ett tag till så vi får väl se om Sportchefen hittar någon bättre än mig.

Vad ser du som din viktigaste uppgift att ta tag i nu på en gång?

-Prio 1 blir att kontakta befintliga samarbetspartners för att göra en avstämning vad de tycker fungerat bra och mindre bra i samarbetet med klubben. Det viktigaste är att värna om de partners vi redan har men på sikt vill jag ju givetvis utöka samarbetet och hitta nya intresserade samarbetspartners till Linköping Innebandy.

För kontakt med Martin:

Om Martin Karlsson: Martin lämnade moderklubben Linghems SK för att säsongen 04/05 spela i Vidingsjö MOIF som senare togs upp i Linköping IBK:s förening. Han var med och spelade upp Linköping till Svenska Superligan säsongen 09/10 och har efter det 13 raka SSL-säsonger för klubben och har då hunnit spela närmare 400 SSL matcher och gjort 529 poäng i landets högsta serie.