Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Lanver inför Jönköping och Afrika...

21 december 2018 08:29

Linköping fick en kanonstart efter VM-uppehållet. 4-2 hemma mot Växjö var ett styrkebesked och vinsten tog laget upp till en tredje plats i tabellen. I kväll väntar Jönköping på bortaplan och vinst krävs då för att behålla trycket på toppduon Falun och Storvreta som tappat poäng i denna omgång. Felix Lanver som gjorde både mål och assist mot Växjö har flera spännande saker framför sig.


Vad tänker Felix Lanver om mötet med JIK i Idrottshuset på fredagskvällen?

Det blev vinst mot Växjö i omstarten efter VM, var det extra viktigt att få en bra start och dessutom studsa tillbaka mot just Växjö?

-Det var en väldigt viktig vinst för oss. Nu är det vi som har övertaget på Växjö och storförlusten i premiären kan vi verkligen lägga bakom oss.

Din egen säsong så här långt – lite lägre poängsnitt än i fjol. Tillfällighet eller har du någon förklaring?

-Jag tycker det har gått bra och fokuserar inte så mycket mpå mina egna poäng. Min form känns jättebra för tillfället, kanske hade jag en liten svacka innan VM-uppehållet men nu är känslan god.

Planen är väl att du lämnar laget en stund inom kort? – Vad handlar det om?

-Jo, tyvärr missar jag några matcher i slutet av januari. Jag ska till Etiopien och Kenya för ett arbete med skolan vilket varit planerat sedan länge. Men förhoppningsvis kommer jag tillbaka från Afrika mer taggad än någonsin.

Förra mötet:

När lagen möttes i september i Sporthallen så ledde JIK med 4-2 fem minuter in i tredje perioden. Sen kvickande Linköping till och med sex raka mål (!) på tolv minuter slutade matchen 8-4 till Linköping. Matej Jendrisak och Oskar Seth svarade då för två mål var.

-Det var länge jämnt i den matchen precis som det brukar vara mellan oss och JIK. Men sen fick vi träff och kunde gå ifrån. Det brukar vara lite ställningskrig i våra matcher men oftast har vi lyckats vinna mot dem till slut, säger Lanver.

Läget i laget Linköping:

Fredrik Nyholm som på slutet fått begränsad speltid i laget lämnar Linköping efter torsdagens träning och flyttar tillbaka till Stockholm. Dessutom mycket sjukdomar i laget under veckan och utöver det skedde en olycklig kollision på träning mellan två spelare. Tränare Johan Astbrant lär få stuva om en del jämfört med Växjömatchen… Simon Palmén verkade spelsugen mot Växjö (både mål och assist) och Simon är den Linköpingsspelare som i första hand jagar på i poängligans övre skikt (25 poäng totalt på 14 matcher).

Motståndarkollen JIK:

Jönköping är ett av Superligalagen som haft ”förmånen” att inte ha spelare på VM uppdrag. Att få träna ihop hela truppen kanske var något som kan ha inverkat då laget knäppte till ärkerivalen Mullsjö med hela 2-7 i Nyhemshallen efter VM-uppehållet. En mer än skön JIK-vinst. JIK har ju annars haft en stökig säsong med ekonomiska problem och en del spelare som valt att lämna. Men av Mullsjömatchen och tabellplaceringen att döma så har nu laget och föreningen fått snurr på tillvaron och nu ser Jönköping ut som ett potentiellt slutspelslag och inte något krislag. Rickard Hessmer är som vanligt poängbäst i JIK (21 poäng) men det största utropstecknet kanske den backen Emil Nilsen är. Den unge backen (född 1998) har fixat 20 poäng så här långt och gått från att vara mer en ”brunkare” till poängspelare denna säsong. Även unge centern Otto Weidman är klart sevärd.

-Jönköping har ett ungt lag men de spelar trots det ett moget spel där de vill ha mycket boll. Men sätter vi defensiven och samtidigt lyckas straffa dem i vårt offensiva spel skall det nog gå vägen, avslutar Felix Lanver inför kvällens match mot Jönköping borta.

Jönköping-Linköping - Idrottshuset kl 19:00 och du följer självklart matchen på SSLplay