Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Tisdag
04 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match

Oskar Hovlund inför Falun på lördag och om VM chanserna

19 oktober 2021 17:39

Oskar Hovlund spelade i helgen landskamper i Tjeckien med det svenska landslaget och nu är det bara att hålla tummarna att Oskar också finns med på en backplats i VM truppen till Finland. Men innan dess väntar SSL matcher med Linköping där Falun med ett halvt landslag väntar redan på lördag i Sporthallen.


Du är nu hemkommen från Tjeckien och fyrnationsturneringen där du spelade matcherna mot Finland (storseger med 8-3) samt en lite mer överraskande förlust mot Tjeckien – vad säger du om helgen för det svenska landslaget i stort och vilket land blir största utmanarna till Sverige i VM?

-Ett svenskt landslag går alltid in till varje match för att vinna och är aldrig nöjda med förlust. Tjeckien och Schweiz är länder vi normalt ska slå och Finland ser jag fortsatt som den största utmanaren. Samtidigt har Tjeckien något på gång med sin yngre generation där flera av spelarna som tagit U19 VM guld nu var med i A-landslaget och imponerade på mig. Vad det gäller Finland så finns det en historik där Sverige ofta vunnit klart i EFT lite innan VM men där sedan Finland vunnit VM finalen. Så de är helt klart luriga finnarna som jag tror har mer att ge om det behövs. Men även vi Sverige har en nivå till så det blir ett spännande VM!

Och din egen insats i Tjeckien – hur sammanfattar du den?

-Jag är nöjd med min insats och jag gjorde det jobb jag åkte dit för att göra och det hade känts surt om jag åkt hem från Tjeckien med känslan att jag borde gjort saker annorlunda.

Nu är det cirka 1,5 månad till VM – anser du att du presterat så bra i landslag och SSL att du bör finnas med i VM truppen till Helsingfors?

-Det är en dröm att komma med till VM och jag hoppas givetvis på det! Men det är jättesvårt att svara på då konkurrensen är stenhård i ett svenskt landslag med många grymma spelare och att jag inte vet hur förbundskaptenerna resonerar. Men jag tror att de tänker mycket runt vilka formationer de vill se och då framförallt vilka spelare som har rätt kemi och kan spela ihop i en semifinal och final då det avgörs. Att ha med spelare som dominerar och gör fem poäng i en av gruppspelsmatcherna är inte högsta prioritet gissar jag.

Nu får du ställa om fokus till helgens möte med Falun där ju halva landslaget spelar – hur blir det att möta dem och vad kommer vi få se för matchbild på lördag tror du?

-Kul ska det bli framförallt! Och sedan hoppas jag att det blir lite folk på läktaren också. Ett lag som Falun brukar ju dra en del kids som har chans att få se många förebilder på en gång och sedan är det dessutom lördagsmatch vilket brukar ge lite mer fart på publiken. Falun har ju ändrat lite inför denna säsong och kör man mot man med en formation bland annat. Men helt klart har Falun den bästa truppen på pappret och vi är inställda att få jobba mycket med vår defensiv i matchen. Men jag är hoppfull och tror absolut att vi kan störa dem och också vinna matchen. Vi brukar trivas både mot Storvreta och Falun på hemmaplan och kunna sno poäng av dem.

Ni har haft lite upp och ned prestationer så här långt i SSL – vad krävs för att hitta en jämnare nivå i varje match framöver?

-Vi är ett lag med många unga spelare och det blir lätt att det börjar tänkas för mycket när det går emot lite och att man då börjar överarbeta situationer. Vi har haft en del möten med laget för att komma samman som grupp med målet att prestera även när det går lite tyngre i matcherna.

Ni har annars en period med tufft motstånd framför er (möten med Falun, Växjö, Mullsjö och Kalmarsund) – blir detta den extra tändvätska som behövs för dig och laget?

-Vi går inte in som favoriter i dessa matcher och det kan passa oss bra. De fyra matcher vi spelat så här långt har vi i stället förväntats vinna vilket inte gynnat oss. Så det blir bra att möta dessa lag framöver och jag vet att vi kan slå alla fyra!

Linköping vs Falun lördag 23/10 kl 18:00 i Linköpings Sporthall