Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Storvreta hemma i kväll kl 18:00

4 mars 2023 11:16

Linköping spelar i kväll andra hemmamatchen på några dagar. I onsdags gick matchen till straffar mot Pixbo och i kväll är givetvis målet att slå tillbaka serietvåan Storvreta hemma i Sporthallen.


-Vi tar med oss att vi släppte in få mål mot Pixbo. Det vi behöver göra bättre mot Storvreta är att skapa fler klara målchanser, säger tränare David Gillek om vad som var bra senast och vad som behöver förbättras ikväll.

Onsdagens hemmamöte med Pixbo blev annars överraskande hett med en hel del slutspelsingredienser. Mycket talar för att även kvällens hemmamöte med Storvreta kan betyda mer fysiskt spel än normalt nu när vi närmar oss slutspelstider och lagen inte vill vika ner sig.

Läget i laget Linköping:

Slutspelsklara Linköping jagar slutspelskänslan och kvällens match mot Storvreta bör vara en fin värdemätare inför play-off. Mot Pixbo senast gjorde backen Erik Oweling en bra match igen och Erik har en tydlig slutspelsaura. Även målvakt Gustav Jansson stod för en grym insats mot Pixbo och det är givetvis oerhört viktigt att ha en målvakt i form inför slutspelet.

Jesper Alm och långtidsskadade Jonathan Hallin saknas fortsatt men i övrigt mönstrar Linköping sitt ordinarie lag.

Förra mötet mellan lagen:

I IFU Arena var det Storvreta som gav Linköping den enda tvåsiffriga förlusten denna säsong. 6-0 i mitten av matchen blev till slut 11-4 i en match där Linköping inte var riktigt nära att störa Vreta. På hemmaplan brukar dock Linköping trivas klart bättre mot Uppsalalaget så räkna med en jämn match ikväll.

Bortakollen Storvreta:

Storvreta gör en riktigt stark säsong och slåss just nu om seriesegern. I onsdags blev det en meriterande bortavinst mot Kalmarsund och sedan har man vinster både hemma och borta mot Falun under säsongen vilket visar klass. Måns Parsjö i målet har gett laget en grym trygghet i defensiven och Albin Sjögren öser in poäng i andra änden och leder poängligan överlägset. Så är allt frid och fröjd? Ja, just nu kanske - men nämnde Sjögren samt även Tobbe Gustafsson finns det rykten om att det kanske flyttar på sig till nästa säsong (Schweiz?) och det skulle ju givetvis göra jättehål även i en bred trupp som Storvretas.

Spaningar inför matchen:

Serielunken är över! – Det blev väldigt tydligt mot Pixbo att vi närmar oss ett slutspel. Om ”The black shield” får hjälp av övrig publik att skapa stämning på läktaren så kan Linköping störa vilket lag som helst i ett slutspel.

Assistledarna! – Vår Simon Palmén har lagt näst flest passningar till mål denna säsong (32 st.) men värst är den utpräglade målskytten(!) Albin Sjögren med 46 assist! Vem av dem lirkar fram flest målgivande pass i kväll?

Stoppa Vreta borta! – Storvreta har vunnit 10 av 12 bortamatcher denna säsong så nu gäller det för Linköping att visa vem som bestämmer i Sporthallen!

Linköping vs Storvreta i kväll kl 18:00 i Linköpings Sporthall