Förlust efter straffar i kvartsfinal 3

21 mars 2023 21:46

Storvreta har 2-1 i matcher. Tredje kvartsfinalen bjöd på ett dramatiskt slut efter en relativt händelsefattig match i IFU Arena. Det stod 1-1 efter full tid och därefter följde en mållös förlängning innan Storvreta lyckades sätta tre av sina straffar mot Linköpings två…

Defensiv i fokus i period 1

Inledningen av första perioden präglades av att lagen kände på varandra och inte var så sugna att bjuda motståndaren på några enkla målchanser. Dock spelade framförallt Linköping upp sig rejält och det märktes att Linköping inte hade samma respekt för Storvreta som i match 1. Bra målvaktsspel från Gustav Jansson gjorde att det var mållöst efter en period.

Carrington målskytt med vasst skott

Storvreta fick en smakstart på mittperioden då man redan efter en dryg minut gjorde 1-0 på en snabb omställning. Men Linköping lät sig inte nedslås och kvitteringen kom genom David Carrington som tog ett litet kliv från sin högerkant och tryckte dit 1-1. Passningen till målet kom från Filip Samuelsson som efter två perioder var matchens bäste. 1-1 inför tredje och känslan var då verkligen att detta kan sluta hur som helst i tredje.

-Jättekul att spela när det är så här tight och det är små detaljer som kommer att avgöra ,sa Oskar Hovlund när två perioder spelats.

Mållös tredje period och även förlängning utan mål

Tredje perioden blev kanske ingen sprakande offensiv föreställning. Men det är knappast sjätteplacerade Linköpings uppgift att driva tempot i en bortamatch mot Storvreta. Men Linköping var ändå det något bättre laget. Men matchen gick alltså till förlängning där lagen fortsatte att vänta ut varandra och där Lukas Eldholm hade den allra hetaste chansen att avgöra.

Missad 10:e straff avgjorde

Straffar fick därmed avgöra och efter att lagen inlett med att missa två straffar var så blev det mål på tre raka Storvretastraffar och två mål för Linköping. Men den tionde straffen missades och därmed tog Storvreta hem matchen efter 3-2 i straffläggningen.