Fredag
09 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
02 Apr 1 match
Onsdag
04 Apr 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Måndag
09 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Inför JIK: Joel Dagman back och redo för JIK borta (och hemma)

28 september 2017 11:49
SSL HERR

Joel Dagman gör sin andra säsong i Superligan med Linköping och många höjde kanske på ögonbrynen när forwarden Dagman dök upp som back i förstaformationen i premiären. I kväll är det match i hembygden då Linköping möter JIK borta. Vad innebär denna match för Joel?


Tittar man tillbaka på din innebandykarriär så har du representerat många lag i Jönköping med omnejd, men aldrig Jönköping IK – någon speciell anledning?

-Nej egentligen inte. När JIK var uppe i Superligan senast var jag nog inte tillräckligt bra helt enkelt. Ser man tillbaka till pojklagsåldern i Jönköping var det ju JIK man helst av allt ville spöa. Men nu är det absolut inga hard feelings, speciellt som det är många som jag känner i Jönköpings lag.

Så betyder kvällens match något extra för dig?

-Ja, självklart tänker jag inte att vi skall åka dit och förlora, jag vill att vi hälsar JIK välkomna tillbaka till Superligan genom att ta tre poäng.

Jönköping som nykomling satsar på ett ungt lag med relativt liten erfarenhet av Superligaspel – tror du att det håller?

-Jag tror att JIK kommer att plocka sina poäng den här säsongen. Det verkar vara ett smart lag som är bra tränade, så jag tror man fixar det och på sikt kan växa in i SSL. Men de lär få kämpa hårt.

Någon speciell spelare som ni bör hålla extra uppsikt på i JIK?

-De har en riktigt bra förstaformation där vi bör hålla koll på Martin Glimberg. Även Joel Wadsten som nu är tillbaka i JIK tycker jag är en duktig spelare.

Du lirar back denna säsong? Vad ligger bakom det och är det en position du haft innan?

-Nej, det var inte min ide´, utan det var Astbrant (Johan) som tyckte jag borde provas som back. Jag lirade några få matcher som back i allsvenskan med Fagerhult, men då var det främst mot topplagen och då var tanken att jag med min bolltrygghet kunde hålla bollen i laget som back.

Dessutom back i förstaformationen tillsammans med Anton Karlsson – hur kompletterar du och ”Kakan” varandra som backar?

-Det är inte många som får chansen att lira med en så bra back och det är självklart skitroligt att få den möjligheten. Han står för styrkan och jag snabbheten i vårt backpar, ha ha. Men sen är det ju tacksamt då både Matej (Jendrisak) och Gurra (Gustav Fritzell) alltid tar stort ansvar i defensiven vilket hjälper mig i mitt backspel.

Det blev förlust i hemmapremiären mot Växjö – har du någon analys till varför det blev så?

-Växjö var helt enkelt vassare än oss i avsluten. Vi hade fler chanser och mer skott på mål, men dom vinner. Sen tycker jag att dom får kontra på oss för mycket mot vad vi vill. Det är ju väldigt små marginaler i Växjömatchen, vi har ju ett friläge när det står 4-3 till Växjö som vi inte sätter och direkt efter gör dom istället 5-3.

Så hur går det i kväll?

-Jag tvekar inte en sekund på att vi vinner. Vi är bättre och bör vinna med tre, fyra eller fem bollars marginal. Det är mitt tips.

Jönköping IK – Linköping IBK 19:00 Jönköping Idrottshus (Arenan) – Omgång 2 av SSL Matchen kan även följas på SSL Play

Fakta: Joel Dagman Ålder: 25 Moderklubb: Hovslätts IK (men har även lirat i Östra SK och Husqvarna) Kom från: Fagerhult-Habo IBK 2016 SSL meriter: 1 säsong med Linköping - 39 matcher och 13 poäng varav 10 mål.