Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Gillek inför Mullsjö hemma i kväll kl 19:00

15 januari 2020 09:20

I kväll är det äntligen dags för hemmamatch igen! Linköping möter Mullsjö i Sporthallen och med elva matcher kvar blir nu varje match viktig. Vi kollade läget inför kvällen med assisterande tränaren David Gillek som har bättre koll på motståndet än de flesta....


I förra omgången blev det vinst borta mot Sirius och i kväll spelar Linköping hemma i Sporthallen mot Mullsjö. Med elva matcher kvar och sju poäng upp till slutspelsplatserna (dock har Linköping spelat två färre matcher än lagen ovanför slutspelsstrecket) blir nu varje match väldigt viktig. Vi kollar läget med David Gillek inför matchen:

Viktig vinst senast mot Sirius och även en bra match mot Storvreta trots förlust – hur ser du på de båda matcherna efter juluppehållet?

-De är två helt olika matcher. Mot Storvreta gör vi en suverän match och är klart bättre än dem i 55 minuter men slarvar bort allt i slutet. Mot Sirius senast gör vi ingen bra match men tar ändå tre poäng. Känslan mot Sirius var att det betydde så mycket för bägge lagen att det blev lite krampaktigt stundtals och i slutet räddar Robin (målvakt Laakso) oss till tre viktiga poäng.

Du har främst riktat in dig på att stärka upp Linköpings offensiva spel sedan du kom till klubben – hur långt har du kommit i det arbetet?

-En rätt bra bit skulle jag säga. Framförallt skapar vi mer omställningar nu än innan och går för det i offensiven stället för att vända hem med bollen. Så jag tycker att spelarna tar till sig detta mer och mer och nu hoppas jag bara på ännu bättre utdelning vad det gäller målskyttet då vi får fram tillräckligt mycket chanser.

Elva matcher kvar varav hela sju hemma i Sporthallen – det måste ju betyda en hel del att ni har så stor andel matcher på hemmaplan kvar?

-Så är det och som spelare är det ju mycket skönare med hemmamatcher och som spelschemat ser ut för oss framöver så är det förhoppningsvis något vi kan dra nytta av.

Hur många av dessa elva matcher tror du ni måste vinna för att ta en slutspelsplats?

-Det är ju svårt att svara exakt på och kanske inget vi direkt pratat om med spelarna. Men det vi i ledarstaben pratat om är att vi behöver ha bra häng på topp-8 lagen när vi har kvar de södra lagen att möta. De norra lagen är ju klart starkare om man tittar i tabellen och står vi upp bra i de kommande fyra matcherna så bör vi ha goda slutspelschanser när vi möter de södra lagen i de sju sista omgångarna. Men då måste vi ju i princip gå rent på slutet, så läget är tufft helt klart.

Mullsjö har tre raka vinster och har gått bra på slutet – vad blir viktigt för er att hålla koll på i Mais spel?

-Omställningsspelet blir sjukt viktigt i kväll. Det handlar om att vi måste få stopp på Mullsjös omställningar då de är ett av de bästa lagen på det i hela serien och har några riktigt kvicka spelare. Samtidigt måste vi få till vändningar mot dem och dessutom måste vi sätta rejäl press på deras backar framför mål. Vi måste helt enkelt in i skiten framför mål med våra fysiska forwards och inte hålla till ute i sarghörnen, avslutar David Gillek

Läget i laget:

Alla spelklara vilket betyder att backen Emil Lögdberg nu är tillbaka efter uppäten penicilinkur.

Poäng och måltopp:

Simon Palmén är just nu poängbäst i Linköping med sina 30 poäng och flest mål har forwarden Olle Abrahamsson dundrat in (20 stycken).

Linköping - Mullsjö i kväll kl 19:00 Linköpings Sporthall