Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Inför Helsingborg borta: Upp på hästen igen

13 februari 2019 09:36

Linköping har inte alls fått den träff man önskat de två senaste hemmamatcherna mot Höllviken och Kalmarsund. Men trots lite onödiga poängtapp är tabellpositionen fortsatt gynnsam (fjärde plats) och läget vad det gäller saknade spelare kan man se en ljusning...


Efter två raka hemmaförluster så siktar nu Linköping självklart på tre poäng igen. Visserligen saknas fortsatt viktiga duon Felix Lanver och Anton Karlsson men nu gäller det för övriga Linköpingsspelare att ta fram sitt bästa jag för att betvinga FC Helsingborg på bortaplan.

-Vi måste jobba något kopiöst för att få marginalerna att tippa över till vår fördel igen, säger tränare Johan Astbrant inför kvällens viktiga bortamatch.

Tidigare möten under säsongen:

Två möten och tillika två straffvinster för Helsingborg är resultaten denna säsong. Jonathan Nilsson har avgjort straffläggningen båda gångerna. I januari när lagen möttes hämtade Linköping upp ett 0-4 underläge till 4-4 i Sporthallen. Då var det Simon Palmén som agerade poängräddare i slutminuterna.

Läget i laget Linköping:

Fortsatt lite tungt vad det gäller spelare som saknas. Anton Karlsson (skadad och tveksam till spel mer denna säsong). Felix Lanver fortsatt på resande fot i Afrika. Även Jesper Alm finns på skadelistan. Positivt är dock att Oskar Hovlund nu närmar sig en comeback efter att ha missat några matcher.

-Oskar åker med till Helsingborg och skall känna hur det känns, sedan får vi se om det blir spel redan i kväll, avslöjar Astbrant.

Motståndarkollen Helsingborg:

Tolfteplacerade FCH är på tok för långt efter att kunna nå slutspel (hela 18 poäng upp till åttan Växjö). Även nedåt (sju poäng) till Örebro känns avståndet hyggligt betryggande. Men visst lär Helsinborg behöva några fler poäng för att kunna andas ut helt. FC Helsingborg är för övrigt ett av två lag (Växjö är det andra) som anmält sig till kommande säsongs SSL. Övriga tolv lag i nuvarande SSL siktar i nuläget på spel i nya Premier Floorball league (PFL). Så skulle detta scenario bli verklighet behöver Helsingborg inte alls fundera på nedflyttning eller ej, utan skåningarna är gjutna i nästa års SSL.

Poängtoppar (totala placering i parentes):

  • S Palmén (14) Libk 40p - 17 mål + 23 assist
  • A Lindholm (21) FCH 37p 14 + 23
  • J Nilsson (28) FCH 34p 26 + 8
  • M Wahlgren (31) Libk 34p 18 + 16
  • L Nordgren (49) FCH 28p 16 + 12

Matchstart 19:00 i Helsingborg Arena och du följer matchen på SSLplay