29 Mar 1 match

Linköping nere för räkning efter ny förlust

22 mars 2021 21:00

Linköping lyckades inte alls bygga vidare på lördagens match då man var nära Kalmarsund. I kvällens match på bortaplan var känslan uppgivenhet och hemmalaget behövde inte förta sig för att gå ifrån till 3-0 i kvartsfinalserien via en 9-4 vinst.

-Enormt stor besvikelse, var Linköpingstränaren David Gilleks första ord i TV sändningen efter matchen, vilket man kan förstå.

Tamt Linköping i period 1 & 2

Matchen hade knappt börjat innan hemmalaget gjorde 1-0 och i stället för ett heltaggat och revanschsuget gäng fick vi se ett håglöst närmast ointresserat Linköping i kvällens match. Nog för att denna "Coronasäsong" utan publik känns avslagen men mer än så här går ändå att begära i en kvartsfinal. Kalmarsund gick i från till 3-0 i första perioden. Inte heller i mittperioden spräckte Linköping målnollan och Kalmarsund gick till pausvilan efter 40 minuter med en solklar 5-0 ledning.

Felix och Tom två av målskyttarna i tredje

I tredje perioden fanns inget att förlora och coach Gillek stuvade om en del i formationerna. Linköping fick då igång målskyttet men släppte fortsatt in mål och perioden slutade 4-4. Matchen slutade 9-4 till Kalmarsund som något överraskande inte vilade några av sina stjärnor i tredje perioden när matchen sedan länge var avgjord. Tråkigt efterspel till matchen var att Matej Jendrisak blev liggande skadad och fick hjälpas av planen i slutminuten. Målskyttar: Felix Forslund, Tom Carlsson, Simon Palmén och Oskar Hovlund.

Hoppet är det sista som överger en...

Med underläge 0-3 i matcher krävs nu fyra raka Linköpingsvinster i denna kvartsfinalserie för att det inte ska bli en tidig semester. Fjärde matchen spelas på torsdag i Linköpings Sporthall.