Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Olli Laine klar för Linköping

24 april 2019 12:33

Linköping Innebandy är stolta och glada och kunna presentera den U19 och U23 landslagsmeriterade finske backen Olli Laine inför kommande säsonger. Laine har som lagkapten precis fört sitt TPS Åbo till final i finska ligan där det blev silver mot omöjliga Classic.


Linköping är i full färd med att säkra upp kommande säsongs trupp. Och med rutinerade och defensivt skicklige Olli Laine så stärks backsidan upp rejält inte minst sedan Anton Karlsson tvingats avsluta sin innebandykarriär för tidigt.

-Det är såklart jättebra att vi nu får in en så pass stabil spelare, inte minst efter de spelare vi har minuskontot, konstaterar Linköpingstränaren Johan Astbrant.

Laine har meriter från det finska U19 och U23 landslaget och har precis avslutat finalspelet med sitt TPS Åbo. Åbo ledda av kapten Laine tog sig hela vägen till finalen för första gången men där tog det stopp med 4-1 i matcher mot världens bästa innebandylag Classic från Tammerfors. Laine ses allmänt som en back som står nära att komma med i världsmästarna Finlands landslag och flytten till Linköping och Svenska Superligan kan definitivt hjälpa Olli på vägen.

-Vi får in en vinnare och kapten till laget. Han har varit kapten både för sitt TPS som precis spelat finaler och i det finska U19-landslag som vann VM guld och det är spelare som vill leda laget och föra befäl vi letat efter, fortsätter Astbrant om sitt backförvärv_.

Laine ansluter till laget i början av juni och med Ollis namnteckning ser det väldigt lovande ut inför säsongen 2019/2020. Ett längre snack med Olli Laine kommer inom kort på hemsidan.

Fakta: Olli Laine:

  • Ålder: 23 år (född 1996)
  • Landskamper: 20 U19 & U23 landskamper för Finland
  • Övriga meriter: Silver med TPS Åbo och spel i det finska Universitetslandslaget