Otroligt efterlängtad hemmavinst!

17 december 2022 21:03

Det var ett bra tag sedan men ikväll kom äntligen en hemmavinst för Linköping. Efter en rejäl urladdning i mittperioden där underläge 1-3 till ledning 5-3 vändes på kort tid tog Linköping en både välbehövlig och viktig seger med 7-4 (1-2, 4-1, 2-1) mot AIK.

Första perioden var verkligen ingen höjdare med hemmaögon sett. Jesper Alm zorromål till 1-0 var snudd på enda glädjeämnet. Gästande AIK hade inte heller så värst mycket spel men ändå lyckades Gnaget sätta två täta mål mitt i perioden och vara i ledning efter 20 minuter.

Matej och Hovlund visade vägen i andra

Mittperiodens första halva var väldigt lik den första perioden och det var också AIK som utökade sin ledning till 3-1 och det kändes motigt för hemmalaget. Vändningen kom mitt i perioden när lagkapten Matej Jendrisak satte 2-3 när AIK hade en avvaktande utvisning. Därefter fick Linköping rejält flow och gjorde 3-3 (Almlöf målskytt), 4-3 (Samuelsson) och 5-3 (Palmén) kom inom två minuter. Oskar Hovlund var stor organisatör med tre assist i mittperioden.

Viktigt mål av Seth i tredje

Med tanke på Linköpings lite vacklande form så var Oskar Seths 6-3 mål i början av tredje perioden väldigt viktigt ur psykologisk synvinkel. Linköping var efter målet nära att göra fler mål. Men istället var det gästerna som gjorde nästa mål och det blev viss nervositet i hemmalägret. Men Linköping tog tag i taktpinnen och i slutminuten kunde Martin Karlsson definitivt punktera matchen med sitt 7-4 mål.

Två segrar på tre senaste positivt

Segern var givetvis otroligt efterlängtad och nu får Linköping gå till julvila med två vinster på de tre senaste matcherna vilket känns bra. Nästa match spelas annandag jul när serien vänder och Linköping möter Hagunda på bortaplan i Uppsala. Vinsten ikväll gör att Linköping befäster sin slutspelsplats och skapar lucka nedåt i tabellen. Blir det ny vinst den 26:e kan Linköping på allvar också ta sikte på lagen längre upp i tabellen.