Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Oskar Seth inför Helsingborg imorgon , VM och om säsongsinledningen

14 oktober 2022 12:09

Oskar Seth som inlett sin nionde säsong i Linköping Innebandys organisation (varav sex säsonger i SSL) är givetvis rätt person att uttala sig om Linköpings säsongsupptakt och vad som gäller om det ska bli vinst i morgon när FC Helsingborg kommer till Sporthallen.


Tittar vi på säsongsstarten så ligger ni just nu sjua i SSL. Det blev först tre raka vinster och efter det så har det blivit två raka förluster i SSL och en i Svenska Cupen även om det blev en poäng senast mot Växjö – hur sammanfattar du årets säsongsupptakt för er del?

-Vi gjorde tre lite svajiga matcher inledningsvis men lyckades ändå vinna dessa och sen kom det en rejäl plattmatch mot Nykvarn i cupen där de spelade bra och var förtjänta av vinsten. Mot Växjö senast höjer vi oss och har ett bra spel framförallt i anfallszon och det var en match vi kunde ha vunnit med lite mer stolpe in, så det var ändå en uppryckning tycker jag.

Och din egen insats så här långt – hur rankar du den?

-Jag är inte nöjd trots att jag fått göra en del mål och assist (fem mål och fyra assist på fem SSL-matcher). Mina insatser måste bli mer jämna precis som för hela laget. Vi har snurrat på mycket folk och egentligen är det väl inte någon formation som fått det helt att stämma så här långt. Men jag och hela laget jobbar varje dag för att få det att lossna fullt ut.

VM drar igång om några veckor – vad säger du om att det blir ett uppehåll så snart efter att serien har dragit igång och hur tror du det går i VM?

-Det känns jättetråkigt att det blir ett avbrott nu men givetvis kul för dem som ska spela VM. Vi har haft typ en match i veckan så här långt och känslan är att vi knappt börjat innan det nu blir uppehåll. Jag vill nog inte ge mig på något VM-tips men Tjeckerna har sett bra ut de senaste landslagsturneringarna så jag hoppas att de kan bli en kul utmanare till Finland och Sverige.

Du har funnits med Guldsteget (förbundets utvecklingssteg för spelare med framtida landslagspotential) och rimligtvis bör du vara en spelare som ligger hyggligt nära en landslagsplats. Hur tänker du runt detta?

-Landslaget är en stor dröm och något jag kämpar för varje dag och därför är det alltid lika surt att inte finnas med. Jag tycker att jag gjort det bra under flera säsonger men bevisligen är det inte tillräckligt bra och sedan ska man också passa in i ett spelsystem vilket spelar in. Men som sagt utöver drömmen om SM-guld så är ju att få bidra i ett landslag det jag vill uppnå med mitt innebandyspelande.

Nu har ni tre matcher kvar innan VM-uppehållet - först ut är Helsingborg hemma i morgon lördag – vad säger du om den matchen?

-Det blir en tuff match mot ett bra lag som är riktigt vassa på omställningar. De har en riktigt bra målvakt i Edling och sedan landslagets Linus Nordgren samt Max Wahlgren som vi känner till. Men kan vi följa den gameplan som vi satt upp så ska vi vinna över Helsingborg i morgon.

Och onsdag nästa vecka är det retur mot Nykvarn i Svenska Cupen där ni måste vinna matchen vid full tid och därefter även en förlängning – hur viktig blir den matchen för er?

-Nykvarn är ett jättebra lag men att vi ska vinna mot dem och ta oss vidare i Svenska Cupen är ett självklart mål för oss.

Till sist – du har spelat många år i Linköping så hur bedömer du er slagstyrka denna säsong?

-Känslan är att vi brukar börja lite svagare för att helt plötsligen vakna till och bli urstarka så jag tänker att det blir så även denna säsong. Tittar man på laget så har vi fått in några bra tillskott till laget där en spelare som Kevin Söderling kommer växa. Men de etablerade spelarna inklusive jag själv måste också upp en nivå och får vi till detta så ska vi bara förbi den där jäkla kvartsfinalen den här säsongen.

Linköping vs FC Helsingborg lör 15/10 kl 18:00

Matchvärdar i morgon mot FC Helsingborg är Pepsi Max och Gatorade och alla som löser biljett till matchen får en Pepsi Max i hallen!