Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Kalmarsund: Två revanschsugna lag drabbar samman

9 februari 2019 07:39

Ny hemmamatch och ett rejält revanschsuget Linköping möter ett slutspelsjagande Kalmarsund i Sporthallen i eftermiddag kl 16:00. Lagen har varsin bortavinst så här lång i serien så vilket av lagen skall nu sätta sig i förarsätet?


Nu är det tätt med matcher och extra kul att det nu är andra hemmamatchen på några dagar för Linköping. Ett slutspelsjagande Kalmarsund mot ett revanschsuget Linköping (efter onsdagens hemmaförlust mot Höllviken) innebär förhoppningsvis en tät och spännande fight i Sporthallen.

Linköping som efter några fina insatser förlorade hemma mot bottenlaget Höllviken i onsdags där det positiva var en upphämtning i slutskedet som innebar åtminstone en poäng in på kontot.

Så vad säger tränare Johan Astbrant inför lördagens viktiga match?

Vad kan du säga om onsdagens match mot Höllviken matchen med lite distans?

-Det är självklart inte en match vi är nöjda med. Jag tycker vi gett bort tre poäng mot Höllviken denna säsong och det är mer poängtappen än prestationen jag är missnöjd med. Så nu gäller det att vi snabbt studsar tillbaka och gör en klart bättre match mot Kalmarsund.

Du höll spelarna väldigt länge i omklädningsrummet efter Höllvikenmatchen – vad kom ni fram till där och då?

-Vad som sades får stanna mellan mig och spelarna men det handlar om vårt välmående som lag. Det är inte OK att tappa poäng på det sättet och framförallt inte hemma i Sporthallen inför vår egen publik.

Ni vaknade ändå i elfte timmen – vad kan du som coach göra för att alla är på tå från minut ett mot Kalmarsund?

-Jo det är ju en ledargrej att få alla på tå men samtidigt måste alla spelare ta sig en titt i spegeln och fundera på hur man uppträder. Jag tycker många spelare såg bekväma ut mot Höllviken och kanske hänger det i hopp med att vi just nu har många spelare borta och att konkurrenssituationen i laget inte är som innan. Men vi alla måste vilja tävla hela tiden om vi ska ta poäng.

Mycket snack just nu om att Linköping är på väg att hoppa på tåget till den nya utbrytarligan PFL (Premier Floorball League) i stället för att stanna i SSL. Hur går snacket i laget och är det något som påverkar er på något sätt inom laget?

-Nej, det är inget vi diskuterar i detalj inom laget. Jag vet att vi alla spelare och ledare vill möta de bästa lagen, det är därför vi håller på med det här. Sen att vissa föreningar inte vågar klippa navelsträngen får stå för dem.

Tidigare möten under säsongen:

Linköping har tagit två av sex möjliga poäng så här långt mot nykomlingen Kalmarsund. Hemmamatchen i oktober innebar förlust (4-5) sedan Linköping tappat ledningen efter två perioder till förlust. Returen i Kalmar i januari så vann Linköping en målsnål tillställning med 2-1. Linköping hade 1-0 ända in i slutminuten innan Kim Nilsson kvitterade till 1-1. Dock avgjorde Martin Hovlund snyggt i förlängningen.

Läget i laget Linköping:

Fortsatt lite manfall. Anton Karlsson och Oskar Hovlund skadade. Felix Lanver borta på resa. Dock är backen Filip Samuelsson redo för spel.

-Jag hoppas Ogge (Oskar Hovlund) kan lira mot Helsingborg på onsdag men nu får ha stå över. Filip (Samuelsson) har tränat i veckan så honom räknar jag nu med att kunna använda i spel, säger Astbrant om läget i truppen.

Motståndarkollen Kalmarsund:

Kalmarsund anförda av Kim Nilsson gör ju fortsatt en fin säsong som nykomling. Visserligen just nu utanför slutspelsplats (9:a) men man är definitivt med i racet om topp-8 i den täta tabellen. Dock blev det en rejäl smäll i onsdags i smålandsderbyt mot Jönköping. JIK gasade ifrån till 7-0 (!) innan Kalmarsund tröstmålade till slutresultatet 9-2. Så Kalmarsund lär också vara sugna att visa sig från en bättre sida än så.

Linköping-Kalmarsund Linköpings Sporthall idag kl 16:00