Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Linköping förlängde vinstsviten hemma mot JIK

25 september 2022 22:18

Linköping tog i kväll tredje raka segern i SSL efter att Jönköping besegrats med 6-5 (3-0, 3-2, 0-3) hemma i Sporthallen. Uddamålsvinsten betyder att Linköping nu ligger trea i tabellen efter tre spelade omgångar.


När Lukas Eldholm satte 6-1 i slutminuterna av andra perioden kändes en hemmavinst kassaskåpssäker. Men JIK hämtade krafter och i slutskedet av matchen ställdes Linköping och en duktig hemmamålvakt David Henningsson på prov när JIK var nära att kvittera. Men Linköping fixade det och en tredje vinst av tre möjliga bärgades.

Överlägset Linköping i första

Linköping var helt överlägsna i första perioden och JIK hade väldigt svårt att etablera något spel och än mindre skapa chanser mot David Henningsson i hemmamålet. Men trots hemmadominansen dröjde målen. Kevin Söderling spräckte dock målnollan efter 12 minuter och i sista minuten av perioden kom både 2-0 (Oskar Seth) och 3-0 av Jesper Alm. 3-0 var ett resultat som speglade första 20 minuternas matchbild väl.

Jämnare andra men Linköping gjorde de viktiga målen

I mittperioden kom gästande Jönköping in mer i matchen och matchbilden var jämn. Men William Almlöf gjorde sin vana trogen mål i powerplay (4-0) och trots mer och mer JIK så kunde Linköping hela tiden göra de psykologiskt viktiga målen. 5-1 av Kevin Söderling på en omställning och 6-1 av Lukas Eldholm. Perioden slutade 6-2 sedan JIK avslutat perioden med ett mål.

Passivt Linköping i tredje

Men i tredje bytte matchen skepnad. JIK släppte på allt i offensiven samtidigt som Linköping föll onödigt långt ned i banan för att försvara sin ledning. 6-3 kom på straff redan i första minuten av sista perioden och när JIK gjorde 6-4 minuterna senare var det match på allvar. Linköping stod för ett bra boxplay när drygt fem minuter återstod men precis när man blev fulltaliga lyckades Jönköping få in 6-5 och det var rejält nervdaller. Men trots en time-out med minuten kvar och 6 mot 5 spel blev det inga fler mål för gästerna och Linköpingsspelarna kunde andas ut efter att ha säkrat tre nya poäng.

Mais borta i jakten på Falun och Vipers

Nu väntar en intressant bortamatch mot Mullsjö på onsdag. Linköping jagar Falun och Växjö som just nu ligger en poäng före i tabellen.