Inför Hagunda hemma idag kl 16:00

8 oktober 2023 08:58

Förlust senast mot Falun och nu vill givetvis Linköping tillbaka på vinnarspåret och en bra chans finns i eftermiddag när man möter bottenlaget Hagunda hemma. Gästerna från Uppsala har dock varit uträknade under sina säsonger i SSL men lyckas motbevisa expertisen och hänga kvar.

Linköping har gått lite som förväntat så här långt. Segrar mot AIK och JIK medan Falun på bortaplan blev för svåra i senaste omgången. Detta trots två fina perioder och ledning en bit in i tredje perioden. Dagens hemmamatch kategoriseras in under matcher som Linköping ska vinna om man ska hänga med i toppskiktet av SSL.

-Vi har jobbat med att få igång vårt anfallsspel ännu mer genom att ha mer rörelse och högre bolltempo vilket jag hoppas få se på matchen imorgon. säger tränare David Gillek inför mötet med Hagunda

Läget i laget:

Viktige backen Filip Samuelsson är inte spelbar i dag och även slitvargen Jesper Alm samt Anton Lundqvist saknas i tuppen jämfört med senast borta mot Falun.

Inbördes möten:

Linköping vann förra säsongens SSL-premiär hemma med 9-5 och i IFU Arena blev det klara 11-2 i Linköpingsfavör. Men Hagunda har också en vinst mot Linköping (premiären i IFU Arena 21/22).

Bortalaget Hagunda:

Att vara uträknade är nog Hagunda vana vid nu och inte något man bryr sig om. Det blir Uppsalalagets tredje SSL-säsong och båda de föregående säsongerna har man slutat på 12:e plats och därmed precis undvikit nedflyttning. Nu är man på nytt tippade att åka ur men med vetskapen att man fixat det tidigare och att man också fått in lite rutin från grannklubben Storvreta (Janols och Rönnmark) kanske gör att man löser det igen? Men frågan är i så fall vilket lag förutom Helsingborg man lyckas ha bakom sig?

SSL-läget

Läget i toppen där Pixbo nu ligger överst men på samma poäng som Storvreta och Falun och botten (Hagunda och Helsingborg) är i princip som alla gissat. Helsingborg ser ut att få en svettig säsong och frågan är om Skåne (som ju hade två lag med FCH och Höllviken för några år sedan) kommer att ha ett lag i SSL kommande säsong? I övrigt är det lite tidigt att säga så mycket mer än att det varit relativt skrällfritt så här långt och tråkigt nog för de som gillar spänning runt strecken kan man redan nu se tendenser i tabellen.

Tre punkter inför matchen:

• Hete Seth - Nu är ju inte Oskar Seth direkt en ovan målskytt (110 mål i SSL:s grundserie och slutspel för Linköping) men att han gjort två mål i varje match så här långt och står på sex mål efter tre matcher sticker ändå ut!

• 60 minuter - I premiären mot AIK och hemmamötet med JIK blev Linköping bättre och bättre ju längre matcherna gick och avgick också med segrar. Mot Falun senast var det tvärtom där man kom ut bra och tappade allt i tredje perioden (där också Falun var riktigt starka skall tilläggas). Är detta något ledningen funderat på?

• -Nej, det är inget vi pratat om och jag tycker vi har spelat för få matcher är för att ha underlag för en reflektion av det. Men sen är 3:e perioden mot Falun självklart inte bra då de gör fyra mål på oss i 5 mot 5 spelet. Men vi har sju minuter efter deras 3-4 mål där vi spelar bra och skapar målchanser utan att sätta dit dem. Hade vi gjort 5-3 så tror jag matchen hade slutat annorlunda, säger Gillek om styrkorna i de olika perioderna.

• Nya formationer - Linköping har haft förmånen att ha haft intakt trupp och därmed samma femmor i de inledande tre omgångarna. I dag tvingas Gillek & co tänka om lite när Samuelsson och Alm saknas.

Linköping vs Hagunda idag kl 16:00 Linköpings Sporthall.