Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match

Olle mer än redo för sin SSL-debut

18 september 2019 09:00

Olle Abrahamsson är en av de Linköpingsspelare som sett starkast ut på försäsongen både spel och poängmässigt. Och om en vecka får nyförvärvet med rötterna i Norrköping äntligen göra Superligadebut.


Olle har härjat runt i östgötainnebandyn under uppväxten (spel i Norrköping och Åby). Men för att utvecklas ytterligare lämnade han distriktet och flyttade till Strängnäs och allsvenskan. Där har det de två senaste säsongerna blivit SSL-kval mycket tack vare Olles poängproduktion men sörmlänningarna har inte lyckats ta steget upp till SSL. Så när Linköping visade intresse för den KFUM Norrköping fostrade forwarden så kände han att han att han var redo att möta de bästa spelarna i Sverige.

Efter en försäsong med Linköping och några säsonger i allsvenskan med Strängnäs – känner du dig redo för SSL-debuten?

-Ja, jag är definitivt redo nu och det ska bli jäkligt kul att det äntligen drar i gång. Jag tycker det gått väldigt bra för mig på försäsongen så visst är jag beredd att möta SSL-motstånd nu.

Vad säger du om din egen försäsong?

-Jag är nöjd och jag tycker att jag visat vad jag går för och att jag varit jämn i försäsongsmatcherna. Så känslan är att jag hänger med bra i tempot och att jag dessutom gjort poäng i princip alla försäsongsmatcher känns jäkligt bra. Sen är det ju självklart enklare att spela bra när man lirar med riktigt bra spelare runt sig.

Känslan är att du är den Linköpingsspelare som lyckats producera mål och assist i en jämn ström under försäsongen – förklaring?

-Jag har väl alltid varit en spelare som producerar poäng och när jag dessutom fått spela med Matej Jendrisak i de flesta matcher så handlar det mest om att stå rätt och vara beredd så kommer bollen. Jag lever en hel del på min fysik för att komma runt försvarare och det har jag kunnat utnyttja även i mina matcher i Linköping så här långt.

Vilka kedjekompisar har du oftast spelat tillsammans med under försäsongen?

-Matej och jag har som sagt spelat i princip alla matcher medan det har bytts runt på den andra forwardspositionen där både Marre (Martin Karlsson) och Adam (Zetterström) spelat. Bakom mig på backen har oftast Olli Laine funnits. Men vi får se vilka jag spelar med under säsongen.

Vad ser du som dina styrkor och det du vill bidra med i Linköping framöver?

-Förutom poängproduktion och fysiken som vi pratat om så skulle jag säga att jag är en flexibel spelare. Jag kan hantera när vi spelar på olika sätt eller byter taktik under matcher. Spelar jag med nya spelare så kommer jag fort in det och läser av vad jag kan bidra med i formationen.

Vad hoppas du på egen del av den kommande säsongen – har du något uppsatt mål?

-Mitt första mål var att få visa upp vad jag kan och det känner jag redan att jag lyckats med. Så nu handlar nästa steg om att få så mycket speltid som möjligt och att hjälpa laget i största möjliga mån att lyckas. Vi är många unga spelare i årets trupp så nu handlar det om att kliva fram och visa att man är en spelare som kan dra sitt strå till stacken om vi skall bli framgångsrika.

Lagets försäsong har varit lite upp och ned med en stark början och några förluster nu på slutet – vet du var ni står inför premiären?

-Det är svårt att analysera försäsongsmatcher tycker jag. Det gick bra i Finland och mot Viler Ersigen spelade vi världsklassinnebandy under en stor del av matchen, så spelet finns där det vet vi. Sen att vi får dippar under matcherna är något vi pratar om och skall se till att det inte händer när vi kommer till seriespelet.

Ni börjar mot Jönköping borta om en vecka – vad tror du om den matchen?

-Äntligen är väl det bäst passande ordet och framförallt ska det bli jäkligt kul att spela en premiär. Sen är alla matcher tuffa och en bortapremiär är alltid svår mot ett taggat hemmalag. JIK påminner lite om Sirius och med tanke på helgens resultat (1-5 förlust mot Sirius) så vet vi vad vi behöver förbättra fram till nästa tisdag.

Och ser vi till hela säsongen vad tror du om årets upplaga av Linköping?

-Vi tippades ju fyra i tabellen av tränarkåren på upptaktsträffen och det visar att vi är ett lag både vi själva och alla andra räknar med. Vi har ingen exakt målsättning utan vi vet att vi kan och ska utmana de bästa lagen i serien även om vi hamnat i den svåra derbygruppen. Och som sagts många gånger tidigare – I ett slutspel kan allt hända.

Tack och lycka till!

  • Fakta: Olle Abrahamsson
  • Ålder: 21 (född 1998)
  • Position: Forward
  • Meriter: 74 poäng på två allsvenska säsonger i Strängnäs (och dubbla SSL-kval)
  • Moderklubb: KFUM Norrköping IBK
  • Klubba: Fatpipe K.O. 26 med ORC bladet