Vinst mot Örebro inför storpublik i Sporthallen

3 mars 2018 19:01
SSL HERR

Linköping tog klivet förbi både Pixbo och Växjö upp på en tredjeplats i tabellen efter hemmavinsten mot Örebro. Matchen var länge jämn och oviss inför storpubliken (1497 åskådare) men när Linköping höjde tempot i tredje perioden kunde inte Örebro följa och vinsten blev 5-2 (2-2, 0-0, 3-0).

Linköping Innebandy ordnade denna dag Floorball Day (föreningsdag) och publiksiffran blev finfina 1494 vilket höjde tempen i hallen inför den viktiga matchen. Örebro som spelar för sin Superligaexistens behövde minst en poäng för att definitivt säkra kontraktet samtidigt som Linköping fortsatt jobbar på att nå en topp-4 placering och hemmaplansfördel i det kommande slutspelet.

Örebro fick en flygande start med ledningsmål redan efter två minuter. Men Linköping vände i en jämn och fartfylld period där lagen bytte chanser. Felix Lanver gjorde 1-1 i powerplay (efter missad Linköpingsstraff) och Gustav Fritzell satte 2-1. Men gästerna från Närke fick sista ordet när man satte 2-2 i slutminuten.

Mittperioden slutade mållös trots att flera bollar balanserade på mållinjen och hemmamålvakten Robin Laakso gjorde återigen en bra match och räddade många vassa Örebrochanser i detta läge. Ett gruff i slutet av andra perioden resulterade i en tvåminutare för Linköping (Martin Karlsson) och Örebro drabbades samtidigt av en femminuters utvisning.

Eric Björk utnyttjade powerplay spelet och levererade ett hårt och välriktat backskott i början av tredje perioden. Björks 3-2 mål var startskottet för Linköpingsdominans i matchen men trots spelövertag så kom inget ryck målmässigt. Först när ett jagande Örebro drabbades av en ny utvisning (för många spelare på plan) i slutskedet så kom det definitiva avgörandet. 4-2 gjorde Gustav Fritzell (assist från Martin Karlsson) och i slutsekunderna fastställde Martin Karlsson slutresultatet efter hårt förarbete från Fritzell.

Vinsten betydde att Linköping tog tack vare vinsten ett kliv upp på en tredjeplats i tabellen. Växjö och Pixbo har dock en match mindre spelad men Linköping utmanar nu om topplatserna med endast en omgång kvar (Falun på bortaplan för Linköpings del).