Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

TV-match men utan publik mot Kalmarsund i dag

14 mars 2020 08:00

Kl 15:00 möts Linköping och Kalmarsund i grundseriens sista omgång. Det mesta överskuggas av Coronaviruset och p.g.a. rådande omständigheter kommer matchen spelas inför tomma läktare i Linköpings Sporthall. Glädjande nog sänds dock matchen på TV och ni följer den på Eurosport 1.


Linköpings avslutande seriematch spelas utan publik men vi uppskattar väldigt mycket om ni köper en "soffbiljett" till matchen för 50:- som stöd till klubben. Swish : 123 371 65 37

Linköping har redan innan matchen säkrat en slutspelsplats (precis som Kalmarsund) och i sista omgången handlar det nu om man kan klättra i tabellen från nuvarande sjundeplats. Faktum är att vid vinst mot Kalmarsund samtidigt som Dalen och Mullsjö tappar poäng så tar Linköping hand om fjärdeplatsen.

Efter slutsignalen tar kvartsfinalvalen vid. Falun väljer vilket motstånd man önskar i kvarten och därefter gör Storvreta och Pixbo detsamma. Där och då får vi se vilket lag Linköping ställs mot i ett slutspel (förbundet väntas fatta beslut runt slutspelets vara eller icke vara under dagen).

Linköping har kalasform med smått otroliga tio vinster på de senaste elva matcherna. Kalmarsund har blandat lite mer på slutet men på det stora hela har man gjort en kanonsäsong och står inför klubbens första slutspel.

Linköpingsspelare att hålla koll på:

I Linköping har centergiganten Matej Jendrisak hittat storformen och Matej är en avgörande anledning att Linköping vunnit mycket på slutet. En annan viktig faktor är Simon Palmén som är en spelare som levererar poäng i en strid ström oavsett med eller motgång spritt över hela säsongen. Landslagsbacken Oskar Hovlund måste också lyftas fram. Tvåvägsback är ett epitet som få förtjänar lika mycket som Oskar. Till sist bör vi även lyfta fram Olle Abrahamsson. Norrköpinssonen som kom till Linköping från allsvenska Strängnäs inför säsongen är målbäst i laget med sina 25 baljor.

Motståndarkollen:

Kalmarsund är det lag tillsammans med Pixbo som överraskat mest positivt denna säsong och man säkrade en efterlängtad slutspelsplats redan för några omgångar sedan. I gästernas lag är det svårt att inte lyfta fram innebandyikonen Kim Nilsson som med sina 61 poäng är poängbäst i Kalmarsund. Radarkompisen och Linköpingsbekante snipern Marcus "56" Johansson har skickat in imponerande 37 mål med sin rightsticka (bara Galante och Zaugg är värre där).

Linköping - FBC Kalmarsund i dag kl 15:00 på Eurosport 1