Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Storvreta borta idag kl 17:00 - blir det nya poäng idag?

11 december 2022 09:03

Efter veckans hett efterlängtade vinst borta mot Pixbo lär det krävas ny stormatch i kväll av Linköping om det ska bli vinst. Det vankas nämligen bortamöte med topplaget Storvreta som dessutom visat storform på slutet.


Efter många sorger och bedrövelser så lyckades Linköping i onsdags äntligen bryta den sura förlustraden när man bortaslog Pixbo. Jämfört med tidigare så lyckades nu Linköping hålla huvudena kalla samt prestera en jämn innebandy i samtliga tre perioder. Men trots glädjen över trepoängaren handlar det nu om att Linköping måste fortsätta ta poäng för att behålla sin slutspelsplats samt hålla undan för lagen som jagar på bakom och samtidigt försöka jaga ifatt lagen ovanför i tabellen som ryckt undan.

-Nu tänker jag att alla förstår att vi måste gå för 110% och aldrig slappna av under matchens gång vilket blivit straffade för, sa målvakten Gustav Jansson om trendbrottet senast.

Läget i laget Linköping:

Mot Pixbo visar det sig hur viktig Simon Palmén är för Linköping där han med sina två mål visade vägen och tillsammans med Oskar Seth (matchens lirare mot Pixbo) och Martin Karlsson så går de i fronten för laget. Mot Pixbo var backen Emil Lögdberg vass och visade mycket vilja samt målvakten Gustav Jansson (som dessutom fixade en assist) till Olle Abrahamssons snygga mål varvade upp.

Mot Pixbo utgick Jesper Alm samt att viktige backen Filip Samuelsson saknades helt pga sjukdom.

-Jesper Alm och David Carrington saknas idag och Filip Samuelssons medverkan är tveksam, sa Linköpingstränaren David Gillek på lördagen om läget i truppen inför dagens match.

Förra säsongens möten:

Linköping vann båda mötena med Storvreta i grundserien förra säsongen (efter förlängning i IFU Arena) men sedan i kvartsfinalspelet växlade Uppsalagänget upp och slog Linköping med klara 4-1 i matcher även om de flesta matcherna var tämligen jämna.

Motståndarkollen Storvreta:

Storvreta har tystat tvivlarna som trodde att säsongen skulle bli jobbig i.o.m. den generationsväxling man är och varit inne i. Men som det vana mästarlag man är så har man stärkt upp bra där framförallt målvaktsvärvningen av Måns Parsjö från Dalen har visat sig ovärderlig för Uppsalalaget. Under de senaste omgångarna har man dessutom slagit både Falun och Kalmarsund vilket visar att Vreta är ett potentiellt guldlag i vår. Även framtiden ser ljus ut då man nyligen signade tränaren Mika Kohonens son Gabriel samt tippade framtida storbacken Oscar Magnusson (båda från RIG i Umeå) inför kommande säsonger.

Storvreta vs Linköping kl. 17:00 i IFU Arena (ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen)