Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Idag 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match

Kontraktsbomben – Supertrio förlänger

27 december 2021 22:35

Linköping Innebandy förlänger kontrakten med inte mindre än tre storstjärnor. Trion Oskar Hovlund, Oskar Seth och Andreas Blom är födda 1998 och i en fortsatt stegrande utvecklingskurva och är därmed redo att ta klubben mot slutmålet att knipa SM guldet och därefter vara med och slåss om guldet år efter år!


Oskar Hovlund, Oskar Seth och Andreas Blom är etablerade storstjärnor som under många år funnits med i Linköpings SSL-trupp och samtliga har landslagsmeriter (A-landslag, Guldsteget och U19 landslag). När nu denna trio är klar har Linköping en fin plattform att bygga vidare på för att forma en guldtrupp för den nära framtiden!

-Det är otroligt kul att dessa tre spelare väljer att fortsätta hos oss och det understryker ytterligare den del i vår satsning på att bygga laget runt våra lokala spelare som funnits med under hela sina seniorkarriärer, säger sportchef Johan Fredriksson om att trion nu är klara för en fortsättning.

Oskar Hovlund är en världsstjärna och en av de bästa tvåvägsbackarna i Sverige (och världen). Kombinationen av fart, teknik, energi och styrka gör att han dominerar hela planen på ett sätt som endast ett fåtal spelare i innebandyvärlden kan. Hovlund är inne på sin 6:e SSL säsong som 23 åring!

-Jag hade två-tre möten med Fredriksson (Sportchef, Johan) om hur jag tänkte inför kommande säsonger och sedan var det aldrig några tveksamheter. Jag har spelat i Linköping under fler säsonger nu och jag trivs jättebra så det var en självklarhet för mig att skriva på ett nytt kontrakt. Jag vill vara med på den resa vi håller på att göra med detta gäng, säger Hovlund om hur han resonerat runt sin fortsättning i Linköping.

Oskar Seth har gått genom hela Linköpings utvecklingstrappa från Innebandygymnasiet till att bli en etablerad stjärna i SSL och gör nu sin femte säsong i SSL som 23 åring. Seth kombinerar sin storlek med en oerhört fin teknik vilket resulterat i ett antal spektakulära mål och just nu ingår han i en fruktad trio tillsammans med Simon Palmén och Marre Karlsson som öser in poäng i Superligan (Seth har gjort 18 poäng på elva matcher denna säsong).

-För mig känns det bra och rätt att förlänga kontraktet. Jag hoppas kunna vara med och bidra till en vinnarkultur i Linköping under flera år framöver, kommenterar Oskar Seth nya kontraktet.

Andreas Blom är målvakten med Linköping Innebandy som moderklubb och som har varit den givne arvtagaren i Linköpings SSL lag när målvakter som Robin Laakso och Bea Qvist slutat. Blom med meriter från U19 landslaget har denna säsong tyvärr varit skadad men är på gång tillbaka och bildar då en av Sveriges bästa målvaktsuppställningar med Leo Torell Hagström och unge David Henningsson.

-Det kändes helt rätt att skriva på för tre nya år. Det är min hemstad och moderklubb som jag känner starkt för. Sen tycker jag konkurrenssituationen med Leo har blivit bra för oss båda så vi kan sporra varandra. Så nu ser jag fram emot att bli skadefri så jag kan börja träna och tävla igen, säger Andreas Blom om det nya kontraktet.      

  • Oskar Hovlund: Född 1998, 4 st. A-landskamper, 9 st. U19-landskamper, 6 SSL säsonger och 168 SSL matcher och 153 poäng
  • Oskar Seth:  Född 1998, 5 SSL säsonger, 150 SSL matcher & 151 poäng
  • Andreas Blom:  Född 1998, 8 st. U19-landskamper, 4 SSL säsonger och 97 SSL matcher.

-Det känns kul och bra att vi förlängt kontraktet med dessa tre spelare. Det är tre tongivande spelare i dagens trupp och som kommer att vara viktiga i många år framöver så för mig är detta väldigt glädjande. Det är tre fantastiska spelare och människor som ger 100% i allt de tar sig för och deras kontrakt skapar ett lugn både kortsiktigt och långsiktigt, säger Linköpings tränare David Gillek.