Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Bischofberger, Rypar och Eldholm spelar VM

11 november 2021 15:33

Nicola Bischofberger (Schweiz), Josef Rypar (Tjeckien) och Lukas Eldholm (Danmark) spelar VM i Finland om några veckor. Backduon Bischofberger/Rypar bildar ett framgångsrikt backpar i Linköping slåss för de ädlaste medaljerna i VM med målet att peta ned Finland och Sverige från innebandytronen. Eldholms Danmark får det förmodligen tuffare.


Nicola Bischofberger gör sitt tredje raka VM för Schweiz medan VM i Helsingfors i december blir Josef Rypars andra VM turnering då han under hemma VM 2018 hann med sex poäng (då främst som forward). Även Eldholm gör sitt tredje raka VM med Danmark.

VM drar i gång 3 december och två dagar senare möts klubbkompisarna Rypar och Bischofberger i gruppspelet när Schweiz och Tjeckien drabbar samman (Tyskland och Norge är de andra två lagen i grupp B).

För Lukas Eldholms Danmark blir det tuffast tänkabara VM start med hemmanationen Finland i VM premiären inför knökfulla läktare i Helsingfors. Även Sverige finns i Danmarks grupp så det blir tufft att ta sig vidare.

För Linköpings del blev den svenska VM uttagningen en missräkning då ingen spelare kom med i VM truppen (Martin Karlsson är dock reserv). Men roligt ändå att hålla koll på våra spelare i Tjeckien, Schweiz och Danmark. Både tjeckerna och schweizarna anses ha skrälläge och gör inte Sverige eller Finland en VM turnering på topp kan mycket väl en av utmanarna ta sig till en efterlängtad VM final! Vår kapten Matej Jendrisak hade varit given i en tjeckisk trupp men Matej har valt att tacka nej till landslagsspel de senaste säsongerna.

Först och främst väntar dock hemmamöte med Kalmarsund i SSL på lördag kväll kl 18:00 i Sporthallen för våra VM spelare. Missa inte det!!!