Linköping gav aldrig Nykvarn någon chans - Marre 500 poäng!
Publicerad: 2023-11-25
Linköping stod i kväll för en mycket gedigen hemmamatch mot nykomlingarna från Nykvarn. 4-0 efter första perioden blev till slut hela 9-3 (4-0, 3-1, 2-2) och Linköpingssegern var helt odiskutabel.

Inget snack efter första målet

Det pratades internt i laget om revanschsuget efter förlusten mot Pixbo i förra omgången där laget inte kom upp i rätt nivå. Efter att matchen flyttats fram 30 minuter eftersom domarna haft trafikproblem på väg till matchen kom Linköping ut taggade. Visserligen dröjde det till mitten av första perioden innan Oskar Seth gjorde 1-0 i powerplay med ett hårt skott (assist från briljante Oskar Hovlund). Men det var tydligt att det var ett fokuserat hemmalag som inte tänkte bjuda på något. Målen i period 1 fortsatte att trilla in Marre Karlsson gjorde 2-0, Lukas Eldholm snirklade in 3-0 innan Matej Jendrisak rundade av perioden med sitt 4-0.

Marre med sin 500 poäng

Och Nykvarn bjöds heller inte in i andra perioden. Filip Samuelsson gjorde 5-0 (pass från Kim Varga som också blev poängbäst i matchen med ett mål och två assist). Gästerna fick till slut in ett mål men Linköping darrade aldrig och fortsatte producera framåt. Martin Karlsson gjorde sitt andra mål i matchen vilket också betydde att klubbikonen nu har gjort 500 SSL-poäng (!) i grundserien genom åren. Olle Abrahamsson satte 7-1 mitt i matchen och matchen kändes där och då avgjord.

Varga i tom bur rundade av tillställningen

Tredje perioden blev en ren transportsträcka där gästerna visade viss frustration medan Linköping spelade av matchen. Mål av Kevin Söderling och Kim Varga i slutperioden. Till slut blev det hela 9-3.

Trea och FCH i nästa match

Linköping tog i och med segern ett steg upp till tredjeplats (om än temporärt) och nästa match blir i skåne mot FC Helsingborg nästa lördag.