Linköping vidare i Svenska Cupen

24 oktober 2023 20:36

Linköping är vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen! Laget stod ikväll för en stark bortamatch och vann med 6-5 mot Kalmarsund vilket betydde avancemang.

Kvällens match var precis som första mötet mellan lagen väldigt jämn. Vid 5-5 med knappa minuten kvar av matchen kunde dock Simon Palmén sätta vinstmålet i SBB Arena efter förarbete av Oskar Seth (som för övrigt också gjorde mål...).

-Det var skönt att avgöra och ett läge man bara inte får missa, sa matchvinnaren Palmén i sändningen direkt efter slutsignalen.

En stark försvars och målvaktsinsats av Leo Torell Hagström samt ett hattrick av Kevin Söderling blev vinstreceptet.

Extra skön seger

Vissa vinster är viktigare än andra och kvällens cupavancemang kan tyckas vara trivialt. Men med tanke på att Linköping åkt ur två år på raken redan i åttondelsfinalen och dessutom haft rejäla problem med Kalmarsund speciellt på bortaplan de senaste säsongerna gör kvällens seger lite extra betydelsefull.

Kevin och Lukas vände på steken

Tittar man på hur matchen utvecklade sig så hade hemmalaget ledningen med 1-0 efter en period där siffrorna kunnat varit större om inte Linköpings målvakt Leo Torell Hagström stått för några rejält svettiga räddningar. I mittperioden var det firma Kevin Söderling (mål) och Lukas Eldholm (assist) som såg till att Linköping gick upp i ledning med 2-1 när halva matchen spelats.

Lagen turades om att måla

Därefter blev det vartannat mål för lagen där Oskar Seth återigen hittade målet innan Filip Samuelsson avrundade målskyttet med sitt 4-3 mål från mittplan när endast nio sekunder återstod av andra perioden.

Palmén avgjorde med minuten kvar

I tredjeperioden fortsatte lagen turas om att göra mål. Hemmalaget gjorde 4-4 innan Kevin Söderling gjorde 4-5 vilket betyde hattrick av finländaren. På nytt kvitterade Kalmarsund och resultatet 5-5 (samma resultat som i match 1) såg ut att stå sig matchen ut. Men med dryga minuten kvar frälste Simon Palmén Linköping med sitt avgörande 6-5 mål!

Mullsjö väntar i kvarten och på fredag

Linköping är alltså vidare till kvartsfinalen i Svenska Cupen där Mullsjö väntar. Samma Mullsjö som står för motståndet på fredag i SSL i Nyhemshallen.

-Nu blir det en skön resa hem och sedan får vi ladda om för Mullsjö på fredag, sa Simon Palmén vidare!