Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Vretavinsten ger energi inför Mullsjö borta och Sirius hemma

2 december 2019 15:54

Vinsten mot Storvreta gav självklart energi till Linköping vilket behövs inför onsdagens tuffa bortamatch mot Mullsjö. Extra intressant match då David Gillek nu återvänder till Nyhemshallen som Linköpingscoach. Veckan avrundas på söndag i Sporthallen med viktigt hemmamöte med Sirius.


Linköping vann som bekant i går mot Storvreta tack vare en fantastisk tredjeperiod där man gick från 0-3 till 4-4 för att sedan vinna på straffar. Vinsten var viktig ur flera aspekter för Linköping. David Gillek fick en fin start som assisterande tränare, Linköping lyckades slå ett topplag, förbannelsen med förluster på straffar bröts men allra viktigast var självklart de två poängen som trillade in på kontot i den svåra hemmamatchen.

Många spelare glänste i mötet med Storvreta men mest var det Matej Jendrisak som utmärkte sig. Det var en Matej med en glöd i blicken som det var länge sedan man såg och en Jendrisak i form kan bära laget långt. Även målvakt Andreas Blom insats var definitivt något extra. Blom gör en stabil match men framförallt stod han för några avgörande räddningar när Storvreta kunde ha stängt matchen och dessutom räddar han Alexander Rudds straff i straffläggningen. Till sist måste Jesper Alm lyftas fram. Jeppe som tackade för förtroendet att spela i förstaformationen med att gör två av målen vilket var högst välförtjänt.

På onsdag åker Linköping till Nyhemshallen för möte med Mullsjö. Mycket av försnacket handlar självklart om Mullsjösonen David Gilleks återkomst till byn men nu i ett annat lags overall. Spännande blir det att följa hur han tas emot i hallen och hur mycket detaljer han kan förmedla till Linköping då han tränade Mullsjö för inte alltför länge sedan. Mullsjö har gått riktigt bra på slutet där bortavinsten mot Dalen senast visar att Mais är ett lag för toppstriden i årets SSL. Schweizaren Jan Zaugg öser in mål (22 stycken så här långt) och blir något för Linköping att hålla koll på. Matchen har dessutom lyfts upp till TV-match så matchen går att se på Eurosport 1 på onsdag kväll kl 19:15.

Klockan 13:00 på söndag spelar Linköping på nytt hemmamatch och även denna gång väntar ett Uppsalalag. Sirius har varvat insatserna rätt friskt på senare tid men laget kommer från en hemmavinst mot Dalen i helgen vilket visar att Sirius nu börjar få koll på laget. Stjärnförvärvet från Schweiziska ligan Billy Nilsson har till sist kommit loss efter skada och visar att formen nu är i antågande. Ni som missade Storvretamatchen i går bör definitivt säkra upp biljetter inför kommande söndag (vilket du gör här på hemsidan)!

Veckans fighter:

  • Ons 4/12 kl 19:15 - Mullsjö – Linköping i Nyhemshallen
  • Sön 8/12 kl 13:00 Linköping – Sirius i Linköpings Sporthall