Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Pixbo borta idag kl 18:40 i Wallenstam Arena

7 december 2022 08:33

Linköping är som bekant inne i en tuff period och ikväll möter man Pixbo på bortaplan vilket är en utmaning men knappast omöjlig. Förra säsongen blev det vinst både borta och hemma för Linköping mot Pixbo så kanske en vinst kan komma redan ikväll.


-Vi trycker på de positiva delarna från föregående match samt att vi fortsatt ska ha stark tro på det vi gör. Det tillsammans med hårt arbete kommer göra att det vänder, säger Linköpingstränaren David Gillek om vilka faktorer som nu är viktiga för att få till ett trendbrott.

Linköping ligger trots senaste tidens svaga resultat kvar på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Dagens motståndare Pixbo ligger endast två placeringar före Linköping i tabellen, men det skiljer ändå hela tio poäng mellan lagen vilket visar på att tabellen just nu har ”skiktat sig”.

Läget i laget Linköping:

Senast mot Gävle utgick poängkungen Simon Palmén efter en fotskada och dessutom saknades Andreas Blom och även målskytten William Almlöf i Gävlematchen.

-Blom och Almlöf är tillbaka medans Palmén är tveksam, säger Gillek om denna trios medverkan ikväll.

Förra säsongens möten:

Linköping trivdes väl mot Pixbo förra säsongen. Vinst i bortamatchen med knappa 5-4 där Jesper Alm och Simon Palmén satte två mål var. Hemma blev det storseger med hela 9-3 efter att Linköping vänt underläge 0-3 efter en period och till slut gjorde mäktiga 6-0 i slutperioden. Då var det Simon Palmén och Olle Abrahamsson som gjorde tre mål var!

Motståndarkollen Pixbo:

Pixbo ser ut att ha säkrat en fin framtid med hjälp av talanger från de egna leden. Mot Växjö senast var det hela tre stycken backar födda 2005 i uppställningen och Pixbo vann både innebandyfesten (SM) för JAS (juniorallsvenskan) och P16 förra säsongen där framförallt 05-kullen dominerat. I laget imponerar också Oskar Weissbach tillsammans med veteranen Martin Östholm som leder hela SSL:s poängliga just nu (iaf innan Ibis kraschade).

-Pixbo är ett bra sammansvetsas lag med spets i några forwards och målvakt så det kommer bli en tuff utmaning för oss. Vi har taktiska delar som vi hoppas ska slå väl ut mot dem och sen hoppas jag vi spelar med en bestämdhet och är aktiva för då spelar vi oftast en bra och vägvinnande innebandy, avslutar David Gillek inför kvällens viktiga match

Pixbo vs Linköping kl. 18:40 i Wallenstams Arena (ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen)