Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Idag 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match

Sjätte raka!?! - Inför Växjö hemma i kväll kl 18:00

21 januari 2023 07:15

Matchdag och Linköping är nu uppe i fem raka vinster, en form enbart serieledande Falun kan matcha. Men i kväll ställs hemmalaget på ett riktigt tufft prov när topplaget Växjö kommer till Sporthallen. Och räkna med mycket heta känslor i kvällens match.


-Vi möter ett bra lag så det gäller att vi kommer upp i hög nivå i vårt spel. Sen gäller det att nyttja deras svagheter och stänga ner deras styrkor, säger Linköpings tränare David Gillek inför mötet med smålänningarna.

Läget i laget Linköping:

Kanske borde Linköping haft alla tre poängen senast hemma mot Mullsjö med tanke på matchbilden men seger efter förlängning förlängde vinstsviten och nu är målet att säkra slutspelsplatsen. Kevin Söderling saknades senast men ikväll är den poängstarke finländaren tillbaka i spel. William Almlöf är dock fortsatt borta från spel. Detta gäller även målvakten Andreas Blom.

Förra mötet mellan lagen:

När lagen möttes i Fortnox Arena i oktober så kvitterade Linköping och Oskar Seth till 5-5 i slutet av en utvisningsrik tredjeperiod och tog matchen till förlängning. Men Vipers fick ändå sista ordet när Jesper Sankell fixade 6-5 och gav två pinnar till sitt lag. Ser man på alla inbördesmöten i SSL genom åren så leder Linköping den statistiken med 16-12.

Bortakollen Växjö:

Det är kanske ingen jätteskräll att Växjö slåss högt upp i SSL-tabellen men att man nu på allvar utmanar Falun och Storvreta om förstaplatsen är imponerande. Finske målvakten Santtu Strandberg värvades från EraViikingit inför förra säsongen och har visat sig högst värdefull. En annan viktig importspelare är schweizaren Pascal Meier som leder Vipers poängliga. Det finns många duktiga och välkända svenska spelare i laget men håll ett extra öga på Samuel Folkesson Algman samt Anton Kidell som gjort bra säsonger så här långt.

-Nej, det tror jag faktiskt inte. Jag tror båda lagen kommer lika väl förberedda, svarar Gillek på frågan om Linköping har en fördel av det faktum att Växjö haft en tuff cupmatch mot Kalmarsund i veckan.

Spaningar:

Marre vs Sankell – Det finns en historia av diverse tjafs mellan dessa båda spelare när de mötts genom åren. Men framförallt Marre har ett annat lugn idag vilket också noll (!) utvisningsminuter denna säsong visar.

Sju insläppta på sex minuter – Mot TTG hade Växjö en ledning med 8-2 i början av andra perioden innan man släppte in sju mål på sex minuter. Kanske ett rekord? TTG ledde också med 10-8 innan Växjö imponerande vände tillbaka och vann med 11-10 i en av de märkligaste SSL-matcherna.

Powerplay stats – Växjö är ett av ligans vassaste lag i PP med 18 producerade mål på 29 PP (ca 60%). Linköping är även dom riktigt bra i PP (50%) men det anmärkningsvärda är att Linköping bara "fått" 14 powerplayförsök på hela säsongen (alltså mindre än hälften av Växjös).

Linköping vs Växjö i dag kl 18:00 i Linköpings Sporthall