Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Svenska Cupen hemma mot Kalmarsund kväll kl 18:30

18 oktober 2023 09:37

Linköping möter i kväll Kalmarsund hemma i Svenska Cupen. Matchen är den första av två i åttondelsmötet där returen spelas i Kalmar nästa vecka. Linköping vill nu garanterat bättre på sin lite skrala cupstatistik.


Svenska Cupen introducerades för två säsonger sedan och efter en viss tvekan inledningsvis så har svenska cupen nu seglat upp som en fin titel även inom innebandykretsar, speciellt då SM-titeln i princip varit ouppnåelig de senaste decenniet. Växjö vann första året medan Falun vann den senaste finalen mot just Kalmarsund med klara 10-2.

Linköping som ju gått starkt i SSL så här långt denna säsong har inte riktigt fått till cupspelet under de två säsonger cupen existerat. Första året blev Pixbo för tuffa och förra säsongen var det då allsvenska Nykvarn som spelade bort Linköping och båda säsongerna redan i åttondelen så nu är det dags att bryta denna lite dystra trend.

Lagen möts i ett dubbelmöte där bara vinst eller oavgjort räknas (alltså ingen målskillnad). Blir det så att lagen vinner varsin match så avgörs det vilket lag som går vidare via en förlängning direkt efter matchen i Kalmar nästa vecka.

Läget i laget:

Jesper Alm har saknats ett par matcher och är fortsatt tveksam till spel. Senast mot Karlstad var andremålvakt David Henningsson sjuk vilket gjorde att Andreas Blom (som lagt hjälmen på hyllan) ställde upp med kort varsel och fick hoppa in som back-up till Leo Torell Hagström. Ännu inte klart om Henningsson eller Blom finns med i kvällens match.

Bortakollen Kalmarsund:

Kalmarsund är nuförtiden en av toppklubbarna i Sverige med både en SM-final och ett Cup-silver från förra säsongen som höjdpunkter. Men denna säsong har dock inte inletts övertygande och man ligger efter fem SSL-omgångar nia i tabellen och där det blivit noll poäng på bortaplan på tre försök så här långt. Landslagslegendaren Kim Nilsson har saknats och det verkar lite oklart när han är tillbaka. Tjeckiske stjärnan Filip Forman (13 poäng) och nyförvärvet från Helsingborg Linus Malmström (12 poäng) har dock producerat rejält med poäng så här långt.

Tre punkter inför matchen:

  • Snällköping!!! - Noll utvisningsminuter totalt de senaste två SSL matcherna som Linköping spelat mot Hagunda och Karlstad! Dessutom är det snälle Filip Samuelsson som är Linköpings ”buse” denna säsong med ynka fyra(!) minuter på botbänken. Men att kvällens match slutar helt utan utvisningar känns osannolikt.

  • Cupguldet!!! - Det är verkligen inte lätt att knipa en titel på seniornivå i Innebandysverige. Därför sticker Växjös cupguld från säsongen 21/22 ut i den totala Storvreta/Falun dominansen som råder. Dags för Linköping nu att plocka guldet?

  • Slutspelsvibes!?! – Med start i kväll så möts Linköping och Kalmarsund tre gånger på lite mer än två veckor. Dubbelmötet i Svenska Cupen och sedan SSL-möte hemma i Sporthallen lördag 4/11. Lite slutspelskänsla mellan lagen kan infinna sig redan i oktober m.a.o.

-Vi lägger bara fokus på dem inför dagens match men sen kommer vi självklart få justera vissa saker inför kommande möte beroende på prestation och resultat, kommenterar David Gillek det faktum att lagen nu möts tre gånger på kort tid.

Linköping vs Kalmarsund idag kl 18:30 Linköpings Sporthall

Matchvärd är: BN3TH Scandinavia