Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Inför Kvartsfinal 1 - Storvreta vs Linköping kl 18:30 i IFU Arena

17 mars 2023 13:10

Äntligen är dagen här! Linköping möter i kväll Storvreta på bortaplan i den första kvartsfinalmatchen av sju. Linköping åker till Uppsala med gott självförtroende då man slog Vreta senast, men givetvis är alla förberedda på en tuff kamp kanske över sju matcher!


Storvreta vann förra säsongens kvartsfinalmöten mellan lagen med klara 4-1 och är allmänt tippade att ta sig till semifinal relativt komfortabelt. Men Linköping slog just Storvreta för lite mer än en vecka sedan och har förhoppningsvis lärt sig läxan efter förra årets slutspel och därmed kunna förändra utgången.

-Nummer ett är att vi nu måste vara redo från start av match 1. I förra säsongens första kvartsfinal var det klasskillnad då Storvreta kom in som ett slutspelslag medan vi fortfarande agerade som vi spelade en grundseriematch i den första matchen, lyfte Linköpingstränaren David Gillek som en nyckel för att knipa den ack så viktiga match 1.

Läget i laget Linköping:

Jesper Alm och långtidsskadade Jonathan Hallin saknas fortsatt och Samuel Dahlberg Demir har varit ett osäkert kort under veckan men kommer förmodligen till spel ikväll. I övrigt mönstrar Linköping sitt ordinarie lag.

Vikten av att vinna målvaktskampen lyfts ofta som avgörande i ett tight slutspel. Förra säsongen var det Leo Torell Hagström i Linköpingsburen mot Viktor Klintsten i Storvreta. Nu är det i stället Gustav Jansson eller Andreas Blom som vaktar Linköpingsmålet medan de får möta Måns Parsjö i Vretamålet. Vem som står för Linköping i kväll är inte spikat. Jansson har stått mest under säsongen men Andreas Blom var den som stod när Linköping vann över Storvreta för mindre än två veckor sedan.

Även stjärnspelarna måste ju nu upp på en helt annan nivå om Linköping ska ta sig vidare från mötet med Storvreta. Simon Palmén, Oskar Seth och Martin Karlsson (med sitt nysignade tvåårskontrakt) kom etta, tvåa och trea i Linköpings interna poängliga och denna trio behöver nu visa vägen offensivt för sitt Linköping.

-Sedan handlar ju väldigt mycket om att våra stjärnspelare levererar samtidigt som vi måste stänga ned deras bästa spelare om vi ska lyckas ta oss till en semi, sa Gillek tidigare i veckan om sin förstaformation.

Tidigare möten mellan lagen:

Är av akademiskt intresse. Klockorna nollställs och oavsett vad som hänt tidigare på säsongen eller i tidigare slutspel så är det nu nya förutsättningar…

Bortakollen Storvreta:

Ett högst kompetent lag som ju slutade tvåa fyra poäng bakom Falun i grundserien. Det som sticker ut är ju att Uppsalagänget bara släppt in 85 mål på 26 matcher (3,3 mål bakåt i snitt per SSL match). Offensivt finns många vassa spelare där Albin Sjögren ju plockade hem poängligan i grundserien. Senast hade Linköping ändå bra koll på både Albin Sjögren och måltjuven Stefansson. Dock gäller det också att hålla Filip Eriksson på utsidan då han brukar trivas mot Linköping.

Spaningar:

Linköping vet något som andra inte vet? – Linköping har gjort 11 mål mot målsnåla Storvreta på de båda mötena denna säsong vilket inget annat lag överträffat denna säsong… Degraderade Dalen gjorde t.ex. två mål totalt mot Storvreta denna säsong (dock vann man en av matcherna med 1-0).

Skrällvarning utfärdad! – De fyra första lagen i tabellen tippas av en enad expertkår att enkelt passera kvarten till semifinalspel. Falun vann planenligt i går mot Mullsjö medan Kalmarsund blev nollade hemma av Pixbo. Fler skrällar i match 1 välkomnas!

Spöa Vreta även borta – Storvreta hade vunnit tio av tolv bortamatcher när Linköping vann senast i Sporthallen. Men i denna matchserie måste ju Linköping knipa minst en match i IFU för att gå vidare. Gärna redan ikväll!

Kvartsfinal 1 - Linköping vs Storvreta i kväll kl 18:30 i IFU Arena

Matchen ser men på plats i IFU Arena eller via Corren.se eller SportExpressens websändning