Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Glödhet Lanver och nöjd Astbrant - Tjeckien summeras

27 juni 2018 08:05
SSL herr

Förra veckan spelade Linköpings SSL-herrar försäsongsturneringen Bohemia Trophy i Tjeckien med en tredjeplats som resultat. Tränaren Johan Astbrant är nöjd med vad han fick se under cupdagarna även fast det inte blev någon turneringsseger. Och Felix Lanver anslöt sent men vann ändå poängligan.


-Ja, jag är positivt överraskad både av hur vi som lag tar oss an cupen med så pass många spelare borta och dessutom är det flera spelare som var riktigt vassa och stack ut lite extra, säger Asbtrant om turneringen.

Linköping åkte till turneringen med en väldigt slimmad trupp med 2 målvakter och 14 utespelare där många etablerade spelare saknades av olika skäl (bland annat Jendrisak, bröderna Karlsson och nye Simon Palmén). Och Linköping fick en rejäl utmaning direkt då de tjeckiska mästarna och turneringssegrarna Technology Florbal MB väntade (förlust 2-7).

-Vi fick lite av en mental soppatorsk efter en tidig avresa från Sverige och förutsättningarna var inte alls optimala när vi skulle möta ett så pass bra lag. Dessutom ville vi testa lite nytt och det var ju såklart inte det lättaste i denna match, säger Asta om match 1.

Felix Lanver kom ned till Tjeckien sent (när första matchen var spelad) och med 14 poäng (8 mål och 6 assist) på enbart fyra spelade matcher blev Felix hela turneringens poängkung i relativt överlägsen stil. Men även nya poängmakaren Max Wahlgren från Pixbo kom i gång bra med sina 5 mål och 4 assist.

-Felix kom verkligen in på ett bra sätt i turneringen och visade att han fortsatt är het. Max visade tydligt att han kommer tillföra vårt spel en ytterligare dimension i anfallsspelet kommande säsong, sa Astbrant om de två poängbästa spelarna i laget.

Vinst mot finska Welhot (9-4) i gruppen följdes upp med 7-5 seger mot Sparta Prag i kvartsfinalen. Mot SSL-konkurrenten Dalen i semin blev det stopp efter en svängig tillställning som slutade 7-8. Men i bronsmatchen mot Slovenska landslaget blev det vinst (9-4) och ett turneringsbrons är Astbrant nöjd med.

-Jag tycker vi gör en mycket fin turnering och speciellt i matchen mot Dalen får vi en riktigt bra värdemätare på hur vi vill spela. Vi visar fortsatt bra form i special teams och gör mål både i boxplay och powerplay. Så på det hela är det en riktigt bra resa och det gav en del svar vad vi behöver jobba vidare på.

Var det några spelare du tycker stack ut lite extra?

-Det var många spelare som överraskade positivt på mig så här tidigt på säsongen även om halva försäsongen är avverkad. Jag tycker till exempel att både Felix Forslund och Markus Lindström gör det jättebra som nya i laget. Ska jag lyfta fram några ytterligare så är det Marcus Berglund (ny från Dalen) och Martin Hovlund som båda var riktigt, riktig bra i turneringen.

Nu fortsätter Linköpings tuffa försäsong för fullt även under juliveckorna med sikte mot de första träningsmatcherna i början av augusti (dubbelmöten med Kalmarsund i Sporthallen).

-Det ser väldigt bra ut, killarna tränar hårt och fokuserat under försäsongen och efter matcherna i Tjeckien så vet jag vilka delar vi behöver slipa på ytterligare fram till augusti, avslutar Astbrant.