Lördag
03 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
02 Apr 1 match
Onsdag
04 Apr 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Måndag
09 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Onsdag
19 Sep 1 match
Söndag
23 Sep 1 match
Onsdag
26 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 1 match
Onsdag
03 Okt 1 match
Söndag
07 Okt 1 match
Lördag
27 Okt 1 match
Onsdag
31 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Onsdag
07 Nov 1 match
Söndag
11 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
29 Dec 1 match

Glödhet Lanver och nöjd Astbrant - Tjeckien summeras

27 juni 2018 08:05
SSL herr

Förra veckan spelade Linköpings SSL-herrar försäsongsturneringen Bohemia Trophy i Tjeckien med en tredjeplats som resultat. Tränaren Johan Astbrant är nöjd med vad han fick se under cupdagarna även fast det inte blev någon turneringsseger. Och Felix Lanver anslöt sent men vann ändå poängligan.


-Ja, jag är positivt överraskad både av hur vi som lag tar oss an cupen med så pass många spelare borta och dessutom är det flera spelare som var riktigt vassa och stack ut lite extra, säger Asbtrant om turneringen.

Linköping åkte till turneringen med en väldigt slimmad trupp med 2 målvakter och 14 utespelare där många etablerade spelare saknades av olika skäl (bland annat Jendrisak, bröderna Karlsson och nye Simon Palmén). Och Linköping fick en rejäl utmaning direkt då de tjeckiska mästarna och turneringssegrarna Technology Florbal MB väntade (förlust 2-7).

-Vi fick lite av en mental soppatorsk efter en tidig avresa från Sverige och förutsättningarna var inte alls optimala när vi skulle möta ett så pass bra lag. Dessutom ville vi testa lite nytt och det var ju såklart inte det lättaste i denna match, säger Asta om match 1.

Felix Lanver kom ned till Tjeckien sent (när första matchen var spelad) och med 14 poäng (8 mål och 6 assist) på enbart fyra spelade matcher blev Felix hela turneringens poängkung i relativt överlägsen stil. Men även nya poängmakaren Max Wahlgren från Pixbo kom i gång bra med sina 5 mål och 4 assist.

-Felix kom verkligen in på ett bra sätt i turneringen och visade att han fortsatt är het. Max visade tydligt att han kommer tillföra vårt spel en ytterligare dimension i anfallsspelet kommande säsong, sa Astbrant om de två poängbästa spelarna i laget.

Vinst mot finska Welhot (9-4) i gruppen följdes upp med 7-5 seger mot Sparta Prag i kvartsfinalen. Mot SSL-konkurrenten Dalen i semin blev det stopp efter en svängig tillställning som slutade 7-8. Men i bronsmatchen mot Slovenska landslaget blev det vinst (9-4) och ett turneringsbrons är Astbrant nöjd med.

-Jag tycker vi gör en mycket fin turnering och speciellt i matchen mot Dalen får vi en riktigt bra värdemätare på hur vi vill spela. Vi visar fortsatt bra form i special teams och gör mål både i boxplay och powerplay. Så på det hela är det en riktigt bra resa och det gav en del svar vad vi behöver jobba vidare på.

Var det några spelare du tycker stack ut lite extra?

-Det var många spelare som överraskade positivt på mig så här tidigt på säsongen även om halva försäsongen är avverkad. Jag tycker till exempel att både Felix Forslund och Markus Lindström gör det jättebra som nya i laget. Ska jag lyfta fram några ytterligare så är det Marcus Berglund (ny från Dalen) och Martin Hovlund som båda var riktigt, riktig bra i turneringen.

Nu fortsätter Linköpings tuffa försäsong för fullt även under juliveckorna med sikte mot de första träningsmatcherna i början av augusti (dubbelmöten med Kalmarsund i Sporthallen).

-Det ser väldigt bra ut, killarna tränar hårt och fokuserat under försäsongen och efter matcherna i Tjeckien så vet jag vilka delar vi behöver slipa på ytterligare fram till augusti, avslutar Astbrant.