Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Viktor Palm klar för Linköping!

2 april 2020 12:24

Viktor Palm har under flera säsonger varit en av Sveriges mest jagade innebandyspelare men nu har han bestämt sig för att lämna allsvenskan och spela vidare i SSL med Linköping Innebandy. Med 67 poäng på 21 matcher i allsvenskan för Onyx denna säsong så är epitetet ”poängspelare” ingen överdrift när man pratar om Viktor.


27-årige Palm har varit moderklubben Onyx från Nyköping trogen under i princip hela sin karriär trots att anbud sannerligen inte saknats. Men efter att ha producerat över 60 poäng de senaste fyra säsongerna i allsvenskan (och närmare 800 poäng totalt för Onyx!) tar nu Viktor sikte på Superligan tillsammans med Linköping inför nästa säsong!

Då var det äntligen dags – hur känns det nu när allt är klart för spel i Superligan med Linköping?

-Det känns jäkligt kul och jag känner mig riktigt laddad att nu ta steget över till SSL och Linköping!

Vad gjorde att tiden just nu var rätt för en flytt och att valet då föll på Linköping?

-Jag hade anbud redan på den tiden när vi spelade i division 1 men då kände jag att klivet var för stort. Men nu har jag lirat ett antal år i allsvenskan och fått ett kvitto att jag kan leverera på en högre nivå vilket var ett krav för min del att byta till SSL. Sen har jag nu varit och tränat med Linköping och det känns riktigt inspirerande och man känner att det är en riktigt bra fart på träningarna vilket känns utmanande.

Om man kikar i Ibis så har du gjort närmare 800 poäng på 14 säsonger för ditt Onyx - hur blir det att lämna moderklubben och Rosvallahallen efter alla år?

-Klart att det är speciellt men samtidigt vet jag att jag skulle ångra mig den dagen jag lägger av om jag inte tog chansen att spela med och mot de bästa spelarna. Linköping har en riktigt spännande trupp vilket också lockat mig att göra denna flytt.

Du har producerat massor av poäng i allsvenskan de senaste säsongerna – vad tänker du nu om att ta plats i världens bästa liga?

-Såklart är det ju ett steg upp på alla plan och det blir ett klart mycket högre tempo och alla spelare håller en högre och jämnare nivå i SSL. Men jag kommer också in i en jättebra omgivning och jag är inte jätteorolig att jag inte ska fixa det på den högsta nivån.

Tittar man poängmässigt så fördelar du det helt jämnt mellan mål och assist. Ser du dig främst som målskytt eller framspelare?

-I grunden ser jag mig mer som en playmaker men sedan vi tog klivet upp i allsvenskan har jag breddat mig och vässat mitt avslut rejält. Så jag känner mig mycket mer komplett nu då jag även förbättrat mitt defensiva spel de senaste säsongerna.

Det blev mäktiga 67 poäng denna säsong i allsvenskan men du tog även hem hela utvisningsligan i allsvenskan med 46 utvisningsminuter. Gillar du att kliva in där det är lite hett?

-Jag någon liga ska man ju vinna, ha ha. Men visst gillar jag när det är lite hetta i matcherna och jag är inte den som kliver undan. Jag ska absolut inte säga att det är missvisande men just denna säsong så var det ju framförallt en match där det efter slutsignalen blev lite gurgel och jag fick 5 + 20 minuter. Så det är ju inte så att jag drar på mig tvåminutersutvisningar hela tiden för jag vill ju inte att det ska drabba mitt lag.

Vad vill du bidra med till Linköpings spel de kommande säsongerna?

-Jag vill vara en spelare som tillför mitt lag mycket i den sista tredjedelen framför motståndarens mål. Jag ser mig själv som en poängspelare och har alltid varit det. Så det vill jag absolut fortsätta att vara även i Linköpings tröja.

Hur bra koll har du på SSL och Linköping i synnerhet och vad tror du om kommande säsong?

-Jag har bra koll på Linköping och det har ju varit spelare från Linköping bland annat Marcus Johansson hos Onyx genom åren så jag har fått en del info där. Nu har jag ju inte superkoll på läget i alla lag inför nästa säsong men att vi ska till slutspel är ju givet. Sen är jag ju inte 18-20 år och med för att se och lära utan jag tar klivet till SSL och Linköping för att jag tror vi har stora chanser att ta oss hela vägen!

-Viktor är en spelare som vi haft koll på under en längre tid och självklart är vi mycket glada nu när han väljer att ta steget över till Linköping. Han har under många år bevisat att han håller en hög klass i allsvenskan så det ska bli oerhört intressant att nu få se honom i Superligan, säger klubbens Sportchef Johan Fredriksson om senaste nyförvärvet.

Varmt välkommen till Linköping Innebandy Viktor!

Viktor Palm

  • Ålder: 27 (född 1992)
  • Meriter: Tvåa i allsvenska poängligan med 67 poäng (30 + 37) denna säsong
  • 251 poäng totalt i allsvenskan de fyra senaste säsongerna (63 i snitt).
  • Närmare 800 poäng i Onyx tröjan genom åren