Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Oskar Seth inför JIK borta på fredag – ingen ny målfest att vänta

25 november 2020 14:21

Linköping laddar just nu om efter straffvinsten mot Fagerhult som var en smått osannolik match som slutade 11-10. På fredag kväll är det Jönköping borta som gäller. Vi kollade läget med Oskar Seth om vi kan räkna med en ny målfest till fredagsmyset…


Hur är läget i dessa struliga tider?

-Med mig är det bara bra och jag har inte haft några sjukdomskänningar alls i höst. Vi har ju haft några som varit sjuka i laget men de har testat sig och det har varit negativt så vi har klarat oss bra så här långt. Sen är ju hela denna säsong trist för ligans skull där självklart det största är att publiken inte får komma. Förutom att publiken saknas så tycker jag det mesta är relativt sig likt faktiskt.

Vad säger du om lagets insats så här långt. Få förluster men ändå ”bara” en sjätteplats…

-Vi har höga krav på oss själva och vi är inte nöjda med en sjätteplats utan vi vill ligga högre upp i tabellen. Men som du säger så är känslan att vi vunnit mycket men att tabellplaceringen ändå visar att vi har en bit kvar. Det har blivit flera suddenvinster och nu senast två poäng efter straffar mot Fagerhult. Vi måste få in lite trepoängare för att avancera i tabellen helt enkelt.

Om vi tittar på senaste matchen mot Fagerhult (vinst 11-10 efter straffar) – går den ens att summera på något sätt?

-Att släppa in tio bollar mot Fagerhult ligger inte riktigt i vårt lags DNA. Men jag personligen tycker det var en rolig match och Fagerhult ska ha all cred för att de vågar dra upp tempot och det är sådana matcher jag tycker är allra roligast att spela. Tvärtom var ju mötet med Kalmarsund där de bara försöker dra ned tempot för att lura upp oss en riktigt tråkig match att spela.

Det händer en hel del i flera SSL-lags trupper för tillfället med inlånade spelare från Tjeckien och Schweiz samt att flera lag tar in spelare från lägre divisioner eller till och med dammar av lirare som lagt klubban på hyllan (flera gånger dessutom) – vad säger du om detta?

-Jag är inte så insatt i alla lags värvningar men generellt tycker jag det är bra för ligan om det kommer in duktiga spelare. Sen har det ju varit en liten debatt om det är lämpligt ur ett Coronaperspektiv att spelare kliver in och ut i truppen men det är svårt att säga något om.

Men ser du något lag som ser ut att tjäna på detta?

-Det är väl framförallt Växjö som ser ut att bli starkare. De lyfter in André Andersson och de båda schweizarna Meier och Maurer vilket är tre riktigt vassa spelare. Även Kalmarsund fick ju ett lyft av Forman som ju dessutom är en väldigt ung spelare som kom in och spelade på en hög nivå. Så det är bra för ligan. Men Dalen hade ett antal utländska spelare med när vi mötte dem men de stack inte alls ut i den matchen i alla fall.

För Linköpings del har det dock varit lugnt på värvningsfronten och Sportchef Fredriksson säger att truppen är full – håller du med om att ni bör vara nöjda med de spelare som är i truppen?

-Jo jag tycker vi sitter med en bra och bred trupp med bra konkurrens på alla positioner. Men hade det kommit in någon riktigt vass spelare så hade ju det funkat också. Storvreta till exempel har ju definitivt en stor och bred trupp men de lyfte ju ändå in en tjeck och då vässas ju konkurrensen ytterligare.

Din egen insats då? Det har blivit tolv poäng så här långt är du nöjd med det och ditt spel?

-På det stora hela är jag väl nöjd även om det varit lite för mycket upp och ned för att jag ska vara 100% nöjd. Sen handlar ju en del om att jag nu ska hitta tillbaka till forwardsrollen men det lossnar mer och mer tycker jag.

Du hängde ett snyggt mål i bortre krysset fram till 10-9 senast mot Fagerhult och tidigare på säsongen gjorde du ett konstmål mot Höllviken som cirkulerade flitigt på alla innebandysajter – har du specialiserat dig på att göra snygga mål?

-Nja det är ju inget jag springer runt och tänker på utan det man gör sitter i ryggmärgen. Sen är det ju kul när målen blir snygga såklart. Pappa kollade upp klippet på målet mot Höllviken och det har haft 150 000 visningar på olika sociala medier så det är klart roligt när det är så.

Jönköping borta på fredag kväll – kan TV-tittarna förvänta sig ett nytt målkalas som tillbehör till Tacosen?

-Nej det har jag svårt att se utan det kommer bli mer avvaktande spel. Jönköping är ett lag precis som Kalmarsund som vill dra ned tempot vilket är det värsta jag vet. Då spelar jag hellre mot Fagerhult där det blir fart i spelet.

Till sist måste vi ju kolla Mustaschläget när vi är inne i Movember – du ser ut att ligga bra till. Tar du hem kampen i laget?

-Det känns skittråkigt att de flesta i laget fegat ur och inte vågar ta upp kampen. Ta en sån som Marre med skaplig skäggväxt som inte vågar utmana mig. Så jag tror faktiskt jag kommer ta hem det.

Jönköping vs Linköping fredag 27/11 kl 19:00 Jönköpings Idrottshus

  • Oskar Seth
  • Ålder: 22 (född 1998)
  • Poäng 20/21: 12 (5 mål och 7 assist)
  • Stats i Linköping SSL: 4 säsonger, 117 matcher & 104 poäng