Robin Laakso Inför Sirius borta i kväll

10 januari 2020 07:55

Linköping avslutade 2019 och inledde 2020 identiskt. Två oerhört tunga och kostsamma förluster i slutminuterna. Så i kväll mot Sirius gäller det att skaka av sig detta och hålla undan i alla 60 minuter om slutspelsmålet fortsatt ska vara realistiskt. Vi kollade med rutinerade målvakt Robin Laakso vad som krävs.

Linköping har efter två raka förluster halkat efter slutspelslagen och faktum är att det för tillfället är färre poäng ned till Warberg (5 poäng) på nedflyttningsplatsen än upp till Helsingborg på åttonde slutspelsplatsen (6 poäng). Dessutom är det ju så att kvällens motståndare Sirius är i precis samma sits som Linköping där man vill skaka av sig nedflyttningslagen. Garanterat blir det en tät match i kväll.

Två riktigt tunga förluster i slutminuterna – hur har ni snackat om detta efteråt?

-Det är klart att vi har analyserat och pratat om det men sen tycker inte jag att det går att se så mycket gemensamt mellan matcherna mot JIK hemma och Storvreta borta. Men självklart behöver vi ju stärka upp detta så vi kan vinna matcher som står och väger.

Finns det någon förklaring till varför det skett två gånger om?

-Vi är ju ett yngre lag den här säsongen och dipparna blir kanske lite djupare och vi har vi blivit hårt straffade några gånger. Men vänder man på det så tycker jag att vi spelar en magiskt bra innebandy stundtals så det handlar främst om att vi behöver minimera de perioder då vi presterar sämre och framförallt inte släppa in så mycket mål under de sämre perioderna.

Mot Storvreta borta senast gjorde ni en kanonmatch i 50 av 60 minuter – är känslan att ni kan hitta samma spel igen i IFU?

-Jo det kan vi absolut. Jag tycker vi spelat bra i väldigt många matcher den här säsongen men kanske inte fått med oss resultaten så nu handlar det främst om att få in metoder och skaffa en mentalitet så vi vinner de jämna matcherna.

Tabelläget är ju lite ansträngt – hur ser ni på det? Tittar man bara uppåt i tabellen eller håller ni koll även nedåt?

-Vi hade målet inför säsongen att gå till slutspel och det är oförändrat. Självklart hade vi önskat ett bättre utgångsläge men det är fortsatt många matcher kvar och vi känner ingen oro att det skulle vara kört att nå vårt mål.

Sirius tog en tung skalp senast (Dalen borta) och har gjort klart med ny tränare i dagarna (tidigare Storvretatränaren Forsman till nästa säsong) och även att Johan Eriksson nu gör comeback ikväll – hur ska ni ta er an dem bäst?

-Det är väl ett klyschigt svar men vi ser främst till vårt eget spel och inte Sirius. Kan vi spela som vi gjorde borta mot Dalen och Storvreta så har vi väldigt goda chanser att slå dem i dag. Vi behöver ha tålamod både i det offensiva och defensiva spelet och inte spela för forcerat samtidigt som vi hittar glädjen i vårt spel.

Tack Robin och lycka till i kväll!

Läget i laget:

Backen Emil Lögdberg saknas fortsatt (äter penicillin)

Senaste mötet:

Så sent som den 8 december körde Linköping över Sirius med hela 9-2 hemma i Sporthallen i en match där Olle Abrahamsson blev tremålsskytt.

Sirius - Linköping fre 10/1 kl 19:00 IFU Arena, Uppsala (matchen ser ni på SSLplay.se)