Vinst tack vare mål i slutet i träningsmatchpremiären

10 augusti 2021 22:57

Linköping lyckades besegra SSL-konkurrenten Sirius med 5-4 i kvällens träningsmatch i Sporthallen. Tack vare två mål i slutminuterna kunde Linköping vända och vinna i en match med en hel del nya ansikten för hemmapubliken.

Säsongens första träningsmatch betydde alltså seger till slut men mer intressant var kanske att den relativt stora hemmapubliken fick se en hel del spännande nya spelare i Linköpingströjan. En av dessa var unge backen Hampus Andersson född 2004 som tog för sig rejält och också fick mycket speltid. Centern Ludvig Bäckman Forkner var en annan spelare från de egna leden som gjorde en bra debut.

Ny från Kalmarsund är vänsterforwarden William Almlöf som också fick sätta dit ett mål i slutminuterna. -Det är alltid skönt när det lossnar med målskyttet men jag borde ju ha satt mål både i första och andra perioden, kommenterade en självkritisk Almlöf sin debut i Linköping.

Första perioden gick till Linköping (2-1) och en av målskyttarna var en annan duktig nykomling Lucas Eldholm från Höllviken. Sirius vände i andra perioden till 3-4 och såg länge ut att hålla undan till seger. Men i slutminuterna kom som sagt Almlöfs kvittering till 4-4 och med knappa minuten kvar tryckte backen Emil Lögdberg in vinstmålet 5-4.

-Jag tycker vi vinner rättvist där deras mål är mer slumpmål på dåliga byten av oss bland annat. Sen märks det såklart att det är två lag som har tränat mycket och är lite slitna och dessutom är det nya femmor och spelare som ska hitta varandra vilket avspeglar sig i vissa siuationer, summerade William Almlöf säsongens första match.

Till helgen väntar två nya träningsmatcher. Lördag borta mot Jönköping och på söndag kommer allsvenska Karlstad till Sporthallen.