Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Äntligen dags för matcher - Gillek om läget inför Falun

31 januari 2022 13:48

Superform och serieledning. Men sen kom Covid i vägen och Linköping tvingades flytta fram flera matcher. Men nu ljusnar det och då gäller det att varva upp och mötet med mästarna Falun i morgon tisdag är startskottet på en period med mycket matcher.


Linköping var länge förskonade från Covid men när laget drabbades av flera Covidfall samtidigt som flera av motståndarna också blev det så blev det ett två veckor långt ofrivilligt matchuppehåll. Detta hände när laget var i toppform och toppade tabellen. Men nu ser det ut som saker går åt rätt håll och nu väntar först mästarna Falun på bortaplan i morgon innan det blir tre raka hemmamatcher på sex dagar i nästa vecka.

Så vad säger Linköpingstränaren David Gillek om läget just nu?

Hur är läget i truppen just nu när ni äntligen är tillbaka i träning?

-Vi har tyvärr Ludde (Ludwig Bäckman Forkner) borta p.g.a. knäskada och sen kommer Blom (Andreas) vara borta några veckor p.g.a. en operation som ska genomföras i veckan. I övrigt så är alla friska.

Ser du något bekymmer med att det blivit ett så långt uppehåll - inte minst med tanke på den fina form ni var i innan?

-Bekymret för oss är mest att det blir några veckor med väldigt tajt spelschema men det är bara att gilla läget. Sen har vi inte mött ett riktigt bra lag efter Storvreta den 29 december så det ska bli spännande att se vad vi står formmässigt i morgon Men går jag på hur det ser ut på våra träningar så ser spelarnas form bra ut.

Ja, Falun borta i morgon tisdag - vad säger du om motståndet och vad krävs för att ni ska slå dem igen (hemmamötet blev 5-4 till Linköping i Sporthallen tidigare denna säsong)?

-Falun är ett bra lag och det blir en tuff bortamatch så det krävs att vi är fokuserade varje sekund under 60 minuter.

Sedan blir det tre raka hemmamatcher på sex dagar (Växjö, Sirius och Mullsjö) i nästa vecka - hur skall ni ta er an dessa tre matcher?

-Det blir en tuff vecka med slutspelskänsla när det är så kort tid mellan matcherna. Det kommer handla om att vi laddar på fullt inför varje match både mentalt och fysiskt och sedan är noggranna med återhämtningen mellan matcherna. Det känns både bra och kul att alla matcher är på hemmaplan.

IBF Falun vs Linköping tis 1/2 kl 18:30 i Guide Arena

Man följer matchen på Corren.se eller SportExpressenlive.