Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Tre nya poäng när Jönköping besegrades

21 december 2018 21:51

Jönköping öppnade och slutade matchen bäst. Men annars var det Linköping som ägde matchen och till slut vann klart rättvist med 8-6 (2-2, 4-0, 2-2) i Jönköpings Idrottshus. Adam Zetterström var på spelhumör och satte dit tre av målen.


Linköping har tagit upp jakten på den absoluta toppen i Superligan. I kväll blev det tre nya poäng vilket betyder att Linköping nu har tagit full pott efter VM-uppehållet. På tur står en högintressant gratismatch hemma i Sporthallen mot Mullsjö i mellandagarna (29/12).

Matchen mot Jönköping inleddes mindre bra. JIK och Hessmer gjorde mål redan efter 18 sekunder. Men Linköping kom tillbaka och kvällens hetaste spelare Adam Zetterström kvitterade JIK:s ledning både en och två gånger. 2-2 efter en period.

-Vi har mer att ge, jag är inte vara nöjd med vårt spel i första perioden, sa Zäta till SSL play trots två baljor.

Och Zetterström fick rätt... Mittperioden tillhörde Linköping helt och hållet. 3-2 gjorde Felix Lanver, 4-2 Max Wahlgren och 5-2 av Oskar Hovlund innan halva mittperioden var spelad. Robin Laakso räddade snyggt en JIK straff innan Martin Karlsson strax därefter satte 6-2 på ett friläge. Time-out JIK.

Laakso var nöjd med sin straffräddning men inte med avslutningen av perioden. -Vi blir för passiva sista fem minuterna av andra och bjuder in Jönköping, sa Linköpingsmålvakten till SSL play.

Jönköping fick också sin chans i tredje. 3-6 följdes upp av 4-6 i powerplay när endast 4:38 spelats av slutperioden. Men detta var Linköpings match. Först gjorde Jendrisak 4-7 på en retur i spel med en man mer innan kvällens gigant Adam Zetterström gjorde matchavgörande 4-8 (Adams 10:e SSL-mål denna säsong). JIK tilläts komma närmre i slutskedet vilket störde Linköpingstränaren Johan Astbrant.

-Tre poäng är tre poäng, men jag är besviken att det blir match i slutet, sa "Asta" i SSL play sändningen direkt efter slutsignalen.

Nu är innebandy kul och extra roligt är det att Linköping lirar hemma i en så kallad "gratismatch" den 29/12. Mullsjö kommer till Sporthallen och vi ses alla där!!!